Een prachtig land in Azië: Myanmar. Vooral populair als doorreis bestemming tussen verschillende Aziatische landen, maar eigenlijk zou het gewoon een bestemming op zichzelf moeten zijn. Vandaag deel ik bezienswaardigheden Myanmar die je zeker niet mag overslaan tijdens een reis door het land. Daarnaast deel ik wat praktische informatie met betrekking tot het visum en andere praktische zaken.

bezienswaardigheden Myanmar

Bagan: hoogtepunt van de bezienswaardigheden Myanmar

Waarschijnlijk zijn dit bekende beelden. Bagan, de oude hoofdstad van Myanmar met de ruim tweeduizend tempels, is een waar paradijs. Je kunt hier uren vertoeven tussen alle tempels, pagodes en kloosters. Maar het meest bekend zijn de luchtballonvaarten tijdens zonsopgang. Je moet er iets voor over hebben (heel vroeg wakker worden) maar het uitzicht is geweldig. Het is met name bijzonder omdat de ruim twee duizend tempels zich allemaal op zo’n 40 vierkante kilometer bevinden. Je vindt vrijwel nergens op aarde zoveel tempels bij elkaar in zo’n klein gebied. Vanuit Mandalay kun je vliegen naar Bagan of je kunt een dagtocht doen vanuit Yangon.

bezienswaardigheden Myanmar

Inlemeer

Een prachtige plek waar het leven zich nog echt op en rond het water afspeelt. Het meer is het op één na grootste meer van heel Myanmar en is met name de moeite waard door de prachtige uitzichten. Op de achtergrond zie je prachtige bergen en de het meer is echt deel van de levensstijl van de lokale bevolking in deze regio. Er zijn verschillende dorpen die geheel op palen gebouwd zijn en daardoor erg bijzonder. Veel mensen kunnen daardoor leven van de visserij in het meer. Door een bezoek aan het Inlemeer en de omgeving krijg je echt een idee van de levensstijl van de lokale bevolking van Myanmar. Bezienswaardigheden Myanmar? Het Inlemeer mag je zeker niet overslaan.

bezienswaardigheden Myanmar

Mandalay

De op één na grootste stad van Myanmar is Mandalay. Ook in deze stad zijn veel tempels te vinden. Tot de Britten Myanmar binnen vielen, was Mandalay de hoofdstad. Momenteel gaan vooral de reizigers die gek zijn op cultuur en geschiedenis naar Mandalay. Een aantal leuke bezienswaardigheden in de stad zijn: Mandalay Paleis, Mandalay Heuvel en de Ziegyo markt. Je kunt het best twee of drie dagen in Mandalay blijven zodat je de bezienswaardigheden Myanmar in deze stad in ieder geval niet hoeft te missen. Vanuit Mandalay kun je gemakkelijk naar Bagan vliegen.

bezienswaardigheden Myanmar

Yangon

Ook Yangon was een lange tijd de hoofdstad van Myanmar. In de stad zie je veel restanten terug van de aanwezigheid van de Britten. Maar de mooiste plek in Yangon is toch wel de Shwedagon Paya. Deze pagode ligt een aantal kilometer ten noorden van het centrum van Yangon en is adembenemend. Het is onderdeel van de grootste tempel van heel Myanmar en is bedekt met maar liefst 50.000 kilo bladgoud. Het is bijna niet voor te stellen. Wil je een beter beeld van Yangon krijgen? Dan kun je de Sakura Tower bezoeken, vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de hele stad Yangon.

Ngapali strand

Na al die tempels en cultuur is het tijd om eventjes te relaxen. Dat kun je het beste doen op Ngapali strand, vlakbij Thandwe. Het is een rustige plek die nog niet ontdekt is door de massatoeristen. Als je dus op zoek bent naar een rustige plek om een mooie rondreis door Myanmar af te sluiten, dan zit je in Ngapali goed. Verder is het strand opvallend schoon, in vergelijking met stranden in andere landen van Azië.

visum voor Sri Lanka

Praktische informatie Myanmar

Myanmar is een streng land qua visa en toeristen, een uitleg visum Myanmar is daarom verplicht. Je kunt het visum het makkelijks van te voren aanvragen zodat je niet voor problemen komt te staan bij de grens. Het gaat hierbij het wel om een visum voor een enkele binnenkomst. Dat betekent dat je vanuit Nederland naar Myanmar mag reizen en vervolgens naar Thailand kan reizen maar niet meer terug mag komen in Myanmar. In sommige landen heb je meerdere inreis mogelijkheden maar dat is in Myanmar niet het geval. Daarom is het handig om een klein beetje een planning aan te houden zodat je niet tweemaal een uw visum Myanmar direct aanvragen moet aanvragen. Het aanvragen van een visum duurt vaak maar 72 uur, maar je wilt hier niet mee in de problemen komen dus doe dit van te voren.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks waar ik niet achter sta. Foto’s in dit blogbericht zijn afkomstig van Pixabay. 

Gastblog geschreven door: Saskia

Ben jij wel eens in Myanmar geweest? Heb jij nog bezienswaardigheden Myanmar die je met ons wilt delen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Azië? 

~ Route door Thailand

– West-Kalimantan een onontdekt stuk Indonesië

~ Tips en tricks voor India

8 gedachten over “Top 5 bezienswaardigheden Myanmar + informatie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge