Iedereen heeft wel eens gehoord over Vitamine D. Toch weten veel mensen niet meer over deze vitamine dan dat het goed voor je is. Daarom vertellen wij jullie vandaag alles over het ervaren van een heerlijke zonvakantie vol vitamine D. Daarnaast delen we ook informatie over het nemen van supplementen en vitamines.

last minute naar Griekenland

Zonvakantie voor vitamine D

Ondertussen weet iedereen dat vitamine D te halen valt uit te zon. Belangrijk daarbij is dat je zeker in de zomermaanden veel natuurlijke vitamine D opdoet. Dit kun je het beste doen door tussen 11:00 en 15:00 uur in de zon te zijn. Een minimum van 30 minuten per dag is aan te raden. Helaas is dat in de wintermaanden in Nederland vaak niet mogelijk, daarover hieronder meer. Maar als je in de lente, zomer en herfst minimaal een half uur per dag naar buiten kan, doe dit dan ook vooral. Uiteraard is het aan te raden om wel zonnebrand te gebruiken, ook al is het geen 20+ graden. De zon is het hele jaar door sterk.

Het nemen van supplementen en vitamines

 In Scandinavië is het heel normaal om iedere dag in de winter vitamine D te slikken. In Nederland niet. Het kan soms echter een enorme impact hebben op je gemoedstoestand als je vitamine D-niveau te laag is. Hierover kun je meer lezen in de kennisbank vol artikelen. Om te compenseren voor de donkere (zonloze) winterdagen is het verstandig om vitamine D aan te vullen. Naast dat het effect heeft op je gemoedstoestand  heeft het namelijk veel effect op andere functies in je lichaam. Zoals je weerstand, energie level, gebit en ook je botten. Daarom zou ik de supplementen en vitamines van Nutribites aanraden. De producten van Nutribites zijn natuurzuiver en vers, daarnaast zijn ze zo onbewerkt mogelijk. Een hoop voordelen dus!

Wat te doen op Malta - zonvakantie

De leukste bestemmingen voor een zonvakantie

Ben je op zoek naar inspiratie voor een fijne zonvakantie? Mensen die houden van rust en prachtige vergezichten, moeten absoluut een zonvakantie boeken naar Malta. Waar het in de hoofdstad Valletta wel druk en toeristisch is, inclusief een bruisend nachtleven, daar is het op de rest van het eiland tamelijk rustig. Het eiland is relatief klein; in drie kwartier tot een uur rij je naar de andere kant van het eiland. Vrijwel overal heb je uitzicht op de Middellandse Zee en het weer is zonder twijfel het hele jaar door uitmuntend.  Daarnaast is ook Kroatië een fijne bestemming. Het weer is goed maar niet te warm en het landschap heeft veel te bieden: van grote watervallen tot hoge bergen. Het is echt een pareltje in Europa! Maar ook het zuiden van Portugal, de Algarve is een prachtige bestemming in Europa. Het weer is hier bijna het hele jaar door goed en het is er zonnig. Daarom is dit ook zeker een aanrader om in de wintermaanden te bezoeken.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij ook gek op een zonvakantie? Slik jij supplementen en vitamines? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Maaltijdvervangers

~ Wereldgerechten thuis in de keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge