Open van vrijdag 24 maart t/m zondag 14 mei, 2023

Iedereen heeft wel eens gehoord van de Keukenhof maar daaraan hangt een label van ANWB stellen en bejaarden. Persoonlijk ben ik nog nooit in de Keukenhof geweest maar trekt de bollenstreek mij al jaren aan. Toen ik werd uitgenodigd voor de Tulip Experience Amsterdam was ik dan ook meteen enthousiast. Naar mijn mening namelijk een hippe manier om de bollenstreek te ontdekken. Dus lees mee over mijn ervaring in de Tulip Experience Amsterdam.

Museum

Na binnenkomst kom je meteen terecht in het museumgedeelte, erg interessant. Zo leer je allerlei dingen over de tulpen zoals de oorsprong en welke verschillende soorten er allemaal bestaan. De combinatie van de mooie uitstraling en de informatie vind ik top. Zo is er voor ieder wat wils, het is ook enorm geschikt om met kinderen te bezoeken. Naast een museum heb je ook een bioscoop zaal waar je een film kunt kijken over de geschiedenis van de tulpenteelt. Wij hadden veel geluk want er liep zelfs een tulpenfee rond die het hele plaatje helemaal afmaakt.

Tulip Experience Amsterdam

Buitengedeelte

Vervolgens kom je terecht bij het buitengedeelte, mijn favoriete gedeelte. In het buitengedeelte vind je allerlei verschillende soorten tulpen, van verschillende soorten tot maten. Het is een echt spektakel met maar liefst 1 miljoen tulpen. Ik vind het vooral goed omdat ze zit gemaakt hebben voor bezoek, het grootste gedeelte van de bollenvelden zijn namelijk nog altijd voor de productie. Helaas zijn er vaak toeristen die alsnog in dit soort bollenvelden gaan zitten of lopen om mooie foto’s te scoren. Bij Tulip Experience Amsterdam is dit dus gewoon toegestaan omdat het buitengedeelte ervoor gemaakt is.

Er zijn leuke extra’s te vinden zoals een tulpenschommel, een kleine molen en een Tulip Queen stoel. Het is in zijn geheel een prachtige locatie om foto’s te maken en te genieten van de tulpen.

Tulip Experience Amsterdam

Restaurant en streekmarkt

Een voordeel is dat je hier alles op één locatie hebt dus ook een restaurant en streekmarkt ontbreken niet. Wij hebben hier genoten van een heerlijke kop thee en appeltaart maar je kunt ook uitgebreid lunchen. Daarnaast vind je op de streekmarkt veel leuke authentieke producten en de verkoopsters hebben zelfs oud Hollandsche klederdracht aan. Persoonlijk vind ik dit een leuke toevoeging aan de Tulip Experience Amsterdam en maakt dit het helemaal af tot een complete experience voor jong en oud.

Pluktuin

Het laatste gedeelte van de experience is de binnen pluktuin. Hier mag je per volwassenen vijf tulpen plukken en mee naar huis nemen. Dit maakt voor mijn gevoel, de ervaring helemaal compleet. Je wilt natuurlijk niet zonder tulpen thuiskomen als je net een tulpen experience hebt bezocht. De tulpen hebben inmiddels een mooie plek in ons huis en kunnen voorlopig nog groeien omdat ook de bol erbij zit. Wij hebben een erg leuke dag gehad in Tulip Experience Amsterdam.

Tulip Experience Amsterdam

Praktische informatie Tulip Experience Amsterdam:

  • Entreeprijs is vanaf €9,50 per persoon en €6,50 voor kinderen.
  • Openingstijden van 09:00 tot 18:00 uur.
  • Adres: Delfweg 37, 2211 VK Noordwijkerhout in Nederland

Open van vrijdag 24 maart t/m zondag 14 mei, 2023

Disclaimer: Ik ben uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de Tulip Experience Amsterdam. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens in de bollenstreek geweest? Zou jij Tulip Experience Amsterdam ook graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer tulpen?

~ Tulpen in Flevoland

Bewaren op Pinterest?

Eén gedachte over “Tulip Experience Amsterdam – alles over tulpen!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge