Update: de route is van 15 april t/m 7 mei 2023 weer bewegwijzerd.

Je ziet een tulp en je denkt: ‘’Keukenhof’’ of misschien: ‘’Lisse”. Toch is er nog een andere, prachtige plek waar je momenteel volop tulpen in bloei ziet staan en dat is Flevoland. Er zijn twee tulpenroutes die je langs de mooiste tulpenvelden leiden, één in de Noordoostpolder en één in Dronten. Die laatste (tulpenroute Dronten) reed ik vandaag, in mijn hometown!

Tulpenroute Dronten

Je kunt de bloeiende tulpenvelden bewonderen via een autoroute, drie fietsroutes en een wandelroute. Op de website Tulpenroute Dronten vind je volop informatie met duidelijke routekaarten. Langs de route staan bordjes om je de weg te wijzen. Soms moet je even goed kijken, want de bordjes voor de autoroute en de fietsroutes lijken op elkaar. Op de routekaarten staat ook goed aangegeven waar je de tulpenvelden kunt vinden. Daardoor kun je, zoals wij deden, precies die delen van de autoroute rijden waar veel tulpen te zien zijn. De totale autoroute is 110 km, daar ben je dan wel een uurtje of drie mee bezig….

De tulpenroutes bewegwijzerd. De tulpenvelden bloeien niet allemaal op hetzelfde moment. Wanneer de tulp bloeit, hangt af van de temperatuur, het soort tulp en de grondsoort. De komende twee weken staan er dus elke keer weer andere velden in bloei.

Update: de route is van 16 april t/m 7 mei 2022 weer bewegwijzerd.
Tulpenroute Dronten

Onderweg zijn er diverse bedrijven die hun deuren openstellen, van een kaasboerderij tot een galerij, van een aardappelhandel tot een boerderijwinkel. Heel uiteenlopend en dus zit er voor iedereen iets bij! Aan een tulpenvlag is te zien of het bedrijf die dag geopend is voor bezoekers. Met kinderen is De Kalverschuur in Swifterbant heel leuk, je kunt volop koeien en kalfjes kijken en aaien. Ook kaasboerderij De Polderzoom vind ik een aanrader. Verder krijg je onderweg een mooie indruk van het boerenbedrijf, akkerbouwers die aan het zaaien zijn of veehouders die het gras maaien.

Alle tulpenvelden die je ziet tijdens de Tulpenroute, zijn bedoeld voor de productie van de bloembol. De tulpen mogen dus niet geplukt worden door bezoekers, maar foto’s maken mag volop! Ook voorzichtig tussen de tulpenbedden voor die ene foto, is prima.

Gelukkig is er één plek waar je wèl tulpen mag plukken en dat is bij Hanneke’s Pluktuin in Biddinghuizen. Een heerlijke plek waar je enorm gastvrij door Hanneke wordt ontvangen. Er zijn 80.000 tulpen geplant, verdeeld over 250 soorten, dus jouw lievelingstulp zit er altijd bij! Je kunt er even op het terras zitten voor koffie, thee, appelsap en een lekkere koek. Voor de kinderen zijn er wat dieren om te aaien, trampolines en een schommel. Je gaat altijd naar huis met een prachtig boeket dat je zelf hebt samengesteld. Direct voorjaar in huis dus!

Disclaimer: De rechten van deze foto’s behoren niet tot GlobeGirl. De rechten behoren tot Kirsten, de gastblogger van dit blogbericht. Lees de disclaimer voor meer informatie.

Heb jij de Tulpenroute Dronten al gereden? Heb jij dit voorjaar al tulpenvelden gezien? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland ontdekken?

~ Fietsen over de Hoge Veluwe

– Ontdek Delft en omgeving

~ Ga terug in de tijd bij de Zaanse Schans

Bewaren op Pinterest?

14 gedachten over “Tulpenroute Dronten: Tulpen, tulpen en nog eens tulpen”

  1. Het blijven toch mooie bloemen om te zien. Leuk om dan een heel veld tegen te komen. Maar misschien leuker is dat er, als ik het zo zie, op deze route een stuk minder toeristen zijn dan bij het Keukenhof. Altijd een pluspunt. Dus naast de vele tulpen zijn er ook nog andere bedrijven geopend. Altijd leuk om die wisselwerking te zien tussen lokale ondernemers. Natuurlijk is het ook leuk om aan het einde van de dag met een bos tulpen naar huis te gaan. Ik denk alleen dat onze katten er niks van heel laten, haha.

    1. Klopt, het is een stuk rustiger en dat is zeker een plusplunt. De bedrijven werken inderdaad samen om deze route mogelijk te maken. Haha de katten zullen dat inderdaad maar al te leuk vinden!

  2. Zo mooi! Ik wil dolgraag de bollenvelden bezoeken, maar heb eind mei pas tijd. Ik hoop dat het dan niet te laat is want anders moet ik een bezoek weer een jaar uitstellen 🙁 .

  3. Prachtig al die tulpenvelden! Zodra de tulpen in kleur beginnen te komen is voor ons de lente echt begonnen. Ik woon in de omgeving van Egmond, dus ook hier voldoende kleur om van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge