Op zoek naar een origineel verjaardagscadeau? Ga dan voor een vliegles in een Cesna. Je mag dan zelf vliegen in een Cesna en dat is echt een gave ervaring. Wij hebben dit gedaan bij vliegschool Teuge en hebben er gelijk een super leuke dag weg van gemaakt. Want in de omgeving van vliegveld Teuge is er genoeg te doen.

Vliegveld Teuge

Het vliegveld Teuge ligt in tussen Apeldoorn en Deventer in en is heel klein. Wij dachten dat Rotterdam Airport klein was maar in Teuge is het nog een stuk kleiner. Er worden eigenlijk alleen maar pleziervluchten gedaan en parachute sprongen. Het is even zoeken naar de goede ingang maar wij vonden al snel de ingang van Special Air Services waar wij de vliegles hadden geboekt. In het gebouw stonden een aantal vliegtuigen dus we keken onze ogen uit. Na het aanmelden kregen we te horen dat wij gingen vliegen met Sven. We waren te vroeg dus hebben buiten alvast staan kijken naar de parachute springers.

zelf vliegen in een Cesna

De les: theorie + praktijk

Wij hebben gekozen voor de 25 minuten ervaring via Groupon. Dit bestaat uit 15 minuten vliegen en 10 minuten theorie. Onze piloot Sven gaf aan dat de theorie ook makkelijk in de lucht kon dus we gingen meteen het vliegtuig in. Uiteindelijk zijn we iets langer dan 25 minuten in de lucht geweest dus voor ons gevoel echt waard voor ons geld. De theorie heeft piloot Sven uitgelegd tijdens het vliegen en dat was erg fijn. Hij heeft alles rustig en duidelijk uitgelegd. Al snel mocht Sam ook het stuur vastpakken en na enige tijd liet piloot Sven het stuur ook los. Het grootste gedeelte van de vlucht heeft Sam zelf mogen sturen. Een hele toffe ervaring! Ook achterin is het ontzettend gaaf om mee te maken, je kunt er allerlei mooie plekken in de omgeving zien.

zelf vliegen in een Cesna

De omgeving

Zelf vliegen in een Cesna gebruikt meestal niet hoger dan 500 meter, daardoor heb je echt een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Bij Apeldoorn heb je Paleis ’t Loo, met zijn prachtige tuinen. We vlogen recht over het paleis en dat was voor mij echt het hoogtepunt van de vliegles bij vliegveld Teuge. Verder zie je authentieke boerderijen, molens en andere historische gebouwen goed liggen. De omgeving van Teuge is bosrijk en heeft daardoor echt een mooi uniek uitzicht vanuit de Cesna. Onderweg laat piloot Sven ons verschillende mooie plekken zien en ondertussen is Sam degene die het vliegtuig bestuurt.

zelf vliegen in een Cesna

De ervaring van zelf vliegen in een Cesna

Van te voren wisten we allebei niet god wat we moesten verwachten omdat he de eerste keer was dat we zoiets gingen doen. Misschien was de theorie wel heel moeilijk en mochten we niet eens mee? Dat alles viel reuze mee. De theorie was eenvoudig en piloot Sven heeft ons alles goed uitgelegd. De ervaring was vooral onvergetelijk en gaaf. Je hebt gewoon zelf gevlogen ineen klein vliegtuig over Nederland. We zeiden meteen allebei, dit willen we zeker nog eens doen. We hebben Zeeland en Texel op ons lijstje gezet om het nog eens te gaan doen. Heb jij het wel eens op één van deze plekken gedaan? Kortom: zeker het geld waard!

Wil jij zelf vliegen in een Cesna? Zou jij het durven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer dagjes uit?

~ Bezoek Madurodam

~ Ga klimmen in de Veluwe

Bewaren op Pinterest?

10 gedachten over “Zelf vliegen in een Cesna: vliegschool Teuge”

  1. Gaaf hoor, ik weet niet of ik het snel zou doen, alhoewel ik wel een keer een skydive heb gemaakt in Australië en hier vond ik het vliegen wel ook onwijs leuk. Ik kan me voorstellen dat het een hele leuke ervaring was.

  2. Gaaf ,een aantal jaar geleden heb ik dit mijn man ook cadeau gedaan…toevallig ook in Teuge..moet zeggen dat ik het achterin toch wel spannend vond hoor…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge