Als je een weekend of een aantal dagen naar Ibiza gaat, dan is het huren van een auto aan te raden. Wij huurden zoals altijd onze auto bij SunnyCars en dat beviel weer prima. In dit artikel lees je alles over het autorijden op Ibiza en geef ik mijn vijf belangrijkste tips!

Auto rijden op Ibiza

Tip 1: Ga voor een auto met airco

Hoewel dit voor ons niet echt van toepassing was omdat we Ibiza bezochten in januari, is het in de zomermaanden wel degelijk nodig. De temperaturen in de lente en zomer liggen vaak boven de 30 graden en dan is het wel fijn om een auto met airco te hebben. Let dus op bij het reserveren van de auto of er een airco aanwezig is in de auto. Maar een goede tip is ook om dit te checken bij het ophalen van de auto.

Tip 2: Zorg dat je op tijd tank

Zeker wanneer je naar de noordkust gaat, zijn er steeds minder dorpen en steden en is tanken dus lastiger. Zorg er dus voor dat je op tijd tankt want je wilt niet zonder benzine komen te staan. In de meeste dorpen is geen tankstation aanwezig alleen langs de grotere wegen en in de grote steden. Belangrijk is ook dat je niet overal met pinpas of creditcard kan betalen. Het is daarom aan te raden om ook altijd wat contant geld op zak te hebben, zodat je altijd kunt tanken.

Tip 3: Pas op met kleine wegen tijdens het autorijden op Ibiza

Je kunt natuurlijk gewoon gebruik maken van 3G internet op Ibiza en dus is navigeren vrij eenvoudig. Je kunt gewoon met Google Maps navigeren naar de plekken die je wilt bezoeken. Maar het is lastig om het verschil te zien tussen begaanbare wegen en wegen die je eigenlijk met een normale huurauto niet op kunt gaan. Zo reden wij op een weg die steeds smaller werd en uiteindelijk nog maar 1,5 meter breed was en alleen maar grind. Dit is niet goed voor een huurauto dus we zijn uiteindelijk omgekeerd. Het is dus verstandig om goed te kijken naar de route en mochten er weinig toeristen zijn, kun je beter een andere weg kiezen. De kans is dan namelijk groot dat het voor een huurauto slecht begaanbaar is.

gratis doen op Ibiza

Tip 4: Zorg voor voldoende eten en drinken

Eigenlijk sluit dit punt aan bij de eerste want zeker in de zomermaanden is het ontzettend warm op het eiland. Tijdens het autorijden op Ibiza is het daarom verstandig om voldoende eten en drinken mee te nemen. Mocht je onverhoopt stil komen te staan, dan wil je niet zonder eten en drinken zitten. Verstandig is daarom om voldoende water in de auto te leggen en zo onderweg nooit te weinig hebben. Denk er ook aan dat alle winkels op Ibiza, siesta hebben dus tussen de middag dicht zijn.

Tip 5: Let op waar je parkeert

In het hoogseizoen is het vaak lastig om een parkeerplek te vinden, de meeste mensen op het eiland parkeren daardoor bijna tegen elkaar aan. Wees dus altijd alert tijdens het parkeren en zorg dat je voldoende ruimte overlaat voor de andere auto’s om weer te kunnen vertrekken. Als er op de straat een gele streep staat, dan is het betaalt parkeren. Zoek dan de dichtstbijzijnde paal op en zorg dat je voldoende contanten bij hebt want meestal kun je alleen maar muntgeld in de automaten gooien.

Zou jij autorijden op Ibiza spannend vinden? Ben je wel eens op Ibiza geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Ibiza?

~ Gratis 12 tips op Ibiza

~ Wandelen naar de vuurtoren

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Autorijden op Ibiza: praktische info, tips & tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge