Marokko is een prachtig land in het Midden-Oosten, het wordt ook vaak in films gebruikt en meerdere films zijn in het dorpje Aït-Ben-Haddou opgenomen. Wij bezochten dit prachtige dorp in het Atlasgebergte vanuit onze accommodatie in Ouazazarate. Het is echt een aanrader om deze magische plek te bezoeken. Vandaag deel ik alle belangrijke en leuke informatie over dit mooie dorp.

Aït-Ben-Haddou

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende plekken waar vandaan je het dorp kunt bezoeken. Er zijn dagtrips die georganiseerd worden vanuit Marrakesh, dit is ongeveer 3,5 uur rijden. De trips vertrekken ’s morgens vroeg in Marrakesh en komen laat in de avond pas weer terug, vaak wordt ook Ouarzazate aangedaan in deze tour. Maar de makkelijkste stad om Aït-Ben-Haddou vandaan te bezoeken is toch wel Ouarzazate. Wij verbleven hier en zijn ’s morgens vanaf onze Riad naar het dorp gereden met onze huurauto. Je kunt het dorp slecht bereiken met het openbaar vervoer, een huurauto is echt een must.

Aït-Ben-Haddou

Wat is er allemaal te zien?

In het dorp heb je veel verschillende Kasba’s die je van binnen kunt bezoeken. Sommige Kasba’s vragen een entree van 10 Dirham per persoon om het gebouw van binnen te mogen bekijken. Verder is het voornamelijk erg leuk om een wandeling langs de rivier te maken, die in de zomer droog ligt dus waar je zelfs door de rivier heen kunt wandelen. Het wandelen door het dorp zelf is al een hoogtepunt op zich. Je kunt echt genieten van de Arabische steegjes en mooie authentieke bouwwerken.

Aït-Ben-Haddou

Het leukste is om helemaal naar boven te wandelen. Vanaf daar heb je namelijk een prachtig uitzicht over de hele omgeving. Je ziet hier echt dat langs de rivier een groene strook te vinden is, ook al ligt de rivier mogelijk droog in de zomer. Je kunt het hele dorp in één oog opslag zien liggen. Tijdens de zomermaanden is het ook daarom handig om vroeg op de dag te komen. Het is anders te warm om de klim naar boven te doen.

Na een mooie wandeling door het dorp is het een aanrader om even wat te eten en drinken bij Auberge Cafe Restaurant, daar heb je namelijk een mooi uitzicht op het dorp op de heuvel.

Aït-Ben-Haddou

Welke films en series zijn er in Aït-Ben-Haddou opgenomen?

Zoals je inmiddels wel begrijpt is Aït-Ben-Haddou een mooie stad in Marokko die op veel momenten in films te zien is geweest. De stad is een mooi decor voor Arabische films. Een mooie opsomming van een aantal bekende films en series die hier zijn opgenomen. Als je hier rondloopt heb je ook echt het gevoel dat je door een filmset loopt, alles is hier zo mooi en authentiek dat je af en toe even met je ogen moet knipperen.

  • Gladiator
  • Game of Thrones
  • The Mummy
  • Alexander
  • Babel
  • Marco Polo

Een hele lijst met alle films die in de stad zijn opgenomen vind je hier.

jaaroverzicht 2019

Praktische informatie Aït-Ben-Haddou

  • Neem goede wandelschoenen mee want het is in het dorp vrij heuvelachtig. De wegen zijn niet heel goed dus goede schoenen zijn een must.
  • Belangrijk is dat je vroeg op de dag komt, vanaf een uur of 11/12 komen er veel toeristen vanuit Marrakesh. Het wordt dan erg druk in het dorp.
  • Er is geen entree nodig om het dorp te bezoeken. Het bezoek aan de stad is dus geheel gratis.
  • Wel kan het zijn dat je voor parkeren moet betalen, wij betaalden hier 20 Marokkaanse Dirham om de hele dag te parkeren.

Ben jij wel eens in Aït-Ben-Haddou geweest? Zou jij deze plek willen bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Marokko?

~ Rondreis door Marokko

~ Kamelentocht door Erg Chebbi

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Aït-Ben-Haddou: een magische plek uit de films”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge