Op zoek naar een ideale wintersportbestemming in de buurt? Ga dan voor Winterberg! Op maar 4 uurtjes rijden vanuit Nederland heb je een heerlijke wintersportsfeer en kun je optimaal genieten van een week of weekendje weg. En zelfs voor een dagje op en neer is het een aantrekkelijke optie. Lees in dit artikel alles over Winterberg als wintersportbestemming.

duitsland ontdekken

Bereikbaarheid

Persoonlijk vind ik dit het grootste pluspunt! Winterberg ligt in Duitsland en is zo’n 3 á 4 uur rijden vanuit Nederland. Je kunt dus makkelijk voor een paar dagen gaan skiën en zit geen uren in de auto. Het grootste stuk rijdt je gewoon op de snelweg, de laatste 30 kilometer is op een (meestal goed begaanbare) tweebaansweg. Daarnaast heb je ook een vignet nodig omdat je niet door een grote stad heen rijd.

wintersport in Willingen - winterberg

Pistes

Winterberg is een ideale wintersportbestemming voornamelijk voor beginners omdat de pistes vlak en breed zijn. Met 14 kilometer blauwe pistes, 12km rood en 1km zwart is het echt een heerlijk gebied om te leren skiën. Zo kun je een aantal dagen genieten van de mooie pistes, prachtige omgeving en betaalbaar eten. In vergelijking met Oostenrijk is Winterberg als wintersportbestemming goed betaalbaar.

Accommodaties voor een wintersport in Winterberg

Het fijne van Winterberg is dat er genoeg accommodaties zijn. In iedere prijsklasse kun je wel iets vinden. Wil je een luxe hotel onderaan de piste? Dat kan! Wil je een typisch Duitse kamer in een boerderij? Dat kan! Wij overnachten meestal bij een lokaal gezin, die meerdere appartementen hebben gecreëerd in hun eigen huis. Wil je een goedkope accommodatie; zorg dat je dit ver van te voren boekt! Dan betaal je zo’n €60 per nacht voor een appartement voor vier personen. Boek je wat later dan lopen de kosten toch al snel op naar de €100 per nacht.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Een wintersport in Winterberg is vooral voor de beginnende skiër en de gezinnen een goede bestemming. Ben jij wel eens in Winterberg geweest?

Meer wintersport bestemmingen?

~ Hemsedal in Noorwegen

~ Monts Jura in Frankrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge