Een vraag die ik vaak krijg is, welke items zijn voor jou echt onmisbaar in een backpack? Eigenlijk is dat een hele lijst en pak ik al jaren precies dezelfde dingen in. Maar dat is natuurlijk een beetje lastig, daarom heb ik vandaag alleen de meest onmisbare items op een rijtje gezet. Deze items neem ik altijd mee in mijn backpack en zal ik zeker nooit thuislaten.

Villefranche-sur-Mer - onmisbare items

Microvezel handdoek

Sinds de uitvinding van de microvezel handdoek ben ik fan, het is zo ontzettend handig. De handdoek droogt enorm snel en neemt daarnaast weinig ruimte in beslag. Ik heb er altijd één bij mij op reis zodat je altijd naar het strand kunt of zweet kunt afvegen tijdens een stevige hike. Je kunt een hele fijne handdoek kopen bij Heroshop maar ook andere travelessentials. Ik heb een Nabaiji strandlaken van Decathlon, met de afmetingen van 110x175cm is dit echt de ideale maat.

Drybag

Een fantastische combinatie met de handdoek, is de drybag. Voornamelijk omdat je vaak op reis naar het strand of een andere waterachtige bestemming gaat. Ik neem graag een drybag mee om mijn waardevolle spullen mee te nemen tijdens bijvoorbeeld kanoën, raften of een stevige hike in de regen. Maar daarnaast kun je ook op het strand zorgen dat je waardevolle spullen veilig zijn. Zo neem ik mijn drybag mee te zee in, zeker als ik alleen op het strand ben. De drybag neemt geen ruimte in en soms is het ook handig om natte kleding in jouw backpack te vervoeren zonder dat de rest ook nat wordt.

Zamek Ogrodzieniec

Drone

Dit is de nieuwste toevoeging aan mijn onmisbare items, mijn drone. Ik heb hem nu ongeveer één jaar en geniet altijd van de prachtige beelden die je ermee kunt maken op reis. Soms kun je zonder de drone net geen goede foto’s maken en heb je de drone echt nodig om een unieke hoek te vinden. Daarnaast is het ook enorm handig om foto’s te maken zonder een voorbijganger te vragen. Gelukkig heb ik een DJI Mini 3 en kan deze dus ook makkelijk opgeborgen worden in mijn backpack. Hij neemt niet veel ruimte in beslag.

Packing cubes – onmisbare items

Toen ik nog altijd met een koffer op reis ging, waren de packing cubes onmisbaar. Maar dat blijft met een backpack ook. Ik heb aparte cubes voor T-shirts, ondergoed, zwemkleding, broeken en vieze kleding. Zo kan ik alles in mijn backpack goed organiseren. Dan hoef ik niet alles uit mijn tas te halen om iets te zoeken maar dan pak ik de cubes eruit en heb ik meteen overzicht. Echt heerlijk! Zelf zou ik meerder packing cubes aanraden, minimaal vijf.

Lakenzak

Voor mij persoonlijk is een lakenzak enorm belangrijk. Voorheen nam ik een lakenzak altijd mee voor op plekken waar ik het beddengoed niet helemaal fris eruit vond zien. Maar nu heb ik het altijd nodig omdat ik parfumallergie heb. Vrijwel alle accommodaties gebruiken parfum in hun wasmiddel dus dan heb ik na een nacht jeuk. Daarom heb ik altijd mijn eigen lakenzak, gewassen zonder parfum mee. En zo kan in in ieder bed slapen zonder de volgende dag jeuk te hebben. Daarnaast is het op sommige bestemmingen een stuk frisser om eigen beddengoed mee te nemen dus daarvoor is het ook handig.

Wat zijn voor jou onmisbare items in jouw backpack? Neem jij deze vijf items ook altijd mee? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ SUP aanschaffen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge