Het is een heerlijke tijd van het jaar, de winter staat weer voor de deur. Ik vind het altijd zo fijn, zeker als je echt op winterse vakanties gaat. Zoals naar Lapland of naar Spitsbergen, je bevindt je echt in een sprookjesachtige omgeving. Alles is wit, je wordt er meteen helemaal rustig van. Inmiddels ben ik verschillende keren in zo’n geweldige omgeving geweest dus kan ik de leukste winterse activiteiten op een rijtje zetten.

Sneeuwscooter rijden

Allereerst een optie voor de adrenalinejunkies onder ons, sneeuwscooter rijden. Je kunt makkelijk 80 km/h rijden met deze bakbeesten. Zelf ben ik er totaal niet goed in en zou ik het ook niet iedereen aanraden om te gaan rijden maar achterop zitten is zeker wel heel tof. Op Spitsbergen hebben wij een unieke sneeuwscooter excursie gedaan naar een bevroren waterval. In de noordelijke landen waar ’s winters veel sneeuw ligt, heeft bijna iedereen een sneeuwscooter. Dus er zijn overal handige paden aangelegd voor de sneeuwscooters.

Sneeuwwandelen

Het wandelen over sneeuw is natuurlijk lastig, dat hebben we allemaal wel eens ervaren. Daarom is sneeuwwandelen met 360explore een ontzettend leuk activiteit. Zo kom je op onontdekte plekken, omdat je ook over vers sneeuw kunt wandelen. Je kan dit in vrijwel elk land met winterse omstandigheden doen maar vooral in Frankrijk, Montenegro en Oostenrijk is het echt een aanrader. Daarnaast is het een eenvoudig activiteit want iedereen heeft het na ongeveer vijf minuten onder de knie. Het kan wel zwaar zijn maar dat maakt het juist een leuke combinatie voor mooie uitzichten en een toffe uitdaging.

Huskytocht in Sälen

Husky sleetocht – winterse activiteiten

Samen met enthousiaste dieren de natuur in, dat is een husky sleetocht maken. Eerder heb ik dit in zowel Finland als Zweden gedaan. In Finland hebben we een tocht gedaan van ongeveer drie uur, enorm gaaf en echt optimaal genieten. In Zweden hebben we gekozen voor een kortere optie omdat het helaas een duur activiteit is, dus zijn we ongeveer 20 minuten gegaan. Beide keren enorm gaaf! Het is geweldig om de dieren zo ontzettend enthousiast te zien en ondertussen zelf te genieten van de prachtige omgeving.

IJsvissen

Eén van de leukste maar tegelijk ook een beetje teleurstellend was het ijsvissen. Ik heb dit gedaan in een prachtig gebied in Zweden. Samen met een deskundige gids gingen we op pad bij -30 graden om te gaan vissen. Met een speciale ijsboor, een veiligheidspriem en goede warme kleding gingen we op pad. Na een klein stukje wandelen door het prachtige bos, kwamen we aan op het gigantische meer. Met de ijsboor hebben we meerdere gaten gemaakt en uren zitten wachten. Het was enorm rustgevend maar helaas was het te koud voor de vissen en kwamen we dus met lege (koude) handen weer terug. Bij iets minder heftige temperaturen is het zeker een grotere kans van slagen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij ook dol op winterse activiteiten? Welke van deze activiteiten zou je nog graag eens doen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer winterse tips?

~ Husky slee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge