Eén van de mooiste landen in Europa is Zwitserland. Ik ben er helaas nog maar twee keer geweest maar desondanks ben ik echt verliefd geraakt op het land. Je vindt er prachtige steden, unieke berggebieden en ze hebben ook nog eens heerlijke eettradities. Naar mijn mening dus altijd wel een reden om een autorondreis door Zwitserland te gaan maken. Hieronder vertel ik over de mooiste locaties en daarbij natuurlijk de meest handige tips.

Pilatus

Afstand tot Zwitserland

Vanuit Rotterdam is het ongeveer acht uur rijden naar de grens met Zwitserland. Je kunt dit natuurlijk in één dag rijden maar ook voor meerdere dagen kiezen. Naar het zuidelijkste puntje is het ongeveer twaalf uur rijden. Onderweg kun je mooie stops maken zoals Staatsburg, Luxemburg-stad of Trier. Een nachtje onderweg slapen zou ik zeker aanraden. Daarbij is het nodig om een vignette voor Zwitserland aan te vragen. Zonder dit vignet mag je niet in of door het land heen rijden met de auto. Regel dit eenvoudig online via Vignetteswitzerland.com en kom niet voor verrassingen te staan. Helaas is de boete niet goedkoop (€185) voor het niet hebben van een vignette.

Pilatus

Hoogtepunten in het land

Bergen

In Zwitserland heb je natuurlijk de prachtige Alpen, waar je de mooiste wandelingen kunt maken. Maar ook in de winter kun je hier heerlijk skiën. Maar ook in het noordelijker in het land kun je genieten van prachtige uitzichten. Ik ben zelf bij mount Pilatus geweest, wat je goed kunt combineren met Luzern. Vanuit Basel met de trein naar Luzern, dit duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten. Vervolgens kun je met de kabelbaan bij mount Pilatus omhoog en naar beneden wandelen. Ondertussen heb je waanzinnig uitzicht over Luzern en de hele omgeving.

Uiteraard heb je in het zuiden van Zwitserland de prachtige Alpen, waar je ook mooie stops kunt maken tijdens een fijne autorondreis door het land.

Steden

De mooiste stad of eigenlijk meer een groot dorp is Luzern. Dit is een echt sprookje, tijdens mijn bezoek was het winter en daardoor nog sprookjesachtiger. Zeker een tip om te bezoeken. Daarnaast heb je ook de stad Basel, waar ik zelf aangenaam door werd verrast. Maar ook de hoofdstad Bern is een bezoek waard. Bern staat nog op mijn wensenlijstje. Echter is de stad Geneve wel echt een sprookje, hier ben ik meerdere keren geweest. Vooral door de ligging aan het meer van Geneve is het een adembenemende stad. Kortom, ondanks dat je altijd aan de natuur denkt bij Zwitserland, je kunt nu er ook zeker genieten van mooie steden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook graag een autorondreis door Zwitserland maken? Welke plekken bezoek jij graag bergen of steden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zwitserland? 

~ Luzern

~ Basel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge