Een wintersport in Zweden is al een belevenis op zich, het is totaal anders dan in bijvoorbeeld Oostenrijk of Frankrijk. De rust en ruimte maken de hele belevening anders maar als kers op de taart kun je hier ook allerlei winterse activiteiten doen zoals een huskytocht in Sälen of een sneeuwscootertocht. In dit artikel lees je alles over een huskytocht.

Huskytocht in Sälen

Huskytocht in Sälen

Het is lastig om een goede passende tocht te vinden want in Sälen zijn er tientallen aanbieders. De één nog duurder dan de ander. Zeker in de schoolvakanties zitten de meestal huskytochten als weken van te voren vol. Daarnaast liggen de meeste prijzen rond de €100 tot €150 per persoon voor een huskytocht. Dat is natuurlijk geen goedkoop activiteit en daarom hebben wij een unieke manier gevonden om het toch te ervaren maar geen bakken met geld kwijt te zijn.

Huskytocht in Sälen

Korte tocht

Wil je niet de hoofdprijs betalen maar toch een mooie ervaring? Ga dan voor de korte tochten! Iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 is het namelijk inloop. Je kunt voor 150 SEK (ongeveer €15) een korte tocht maken met de husky’s. Het is een klein rondje in de vallei van ongeveer 15 tot 20 minuten, afhankelijk van hoe hard de husky’s rennen. Dit geeft je de mogelijkheid om het wel te ervaren maar geen uren weg te zijn of honderden euro’s kwijt te zijn, als je met bijvoorbeeld het gezin bent.

De honden zijn enthousiast en luisteren goed naar de leider. Het is een geweldige ervaring met de opkomende zon en de mooie omgeving als achtergrond. Eerder heb ik langere huskytochten gedaan van minimaal drie uur maar ook de korte tocht vond ik heel erg leuk en indrukwekkend.

Peakpoints

Het bedrijf Peakpoints kregen wij getipt via een Zweedse dame in de lift. Zij heeft ons verteld over deze korte tochten en wij waren meteen enthousiast. Het is een familiebedrijf dat al sinds 1988 gevestigd is in Sälen. Naast de korte tochten gaan ze met name de bergen in met de husky’s waarbij alle andere bedrijven in de vallei blijven. Je kunt zelfs meerdere dagen op expeditie met de husky’s. Een andere unieke optie bij Peakpoints is het ophalen vanaf Scandinavian Mountain Airport met de hondenslee. Je kunt dan dus een airport transfer krijgen, van de husky’s. Het is een geweldige optie, wat ook een goede manier is om praktisch nut en een ervaring met elkaar te combineren.

Huskytocht in Sälen

Praktische informatie:

  • Iedere zaterdag tussen 11:00 en 13:00 uur kun je voor 150 SEK per persoon een rondje sleeën.
  • Peakpoints ligt tussen Tandadalen en Hundfjället, rechts langs de weg 66.
  • Wil je een langere tocht maken? Dan dien je van te voren te reserveren via de website.
  • Peakpoints is elke woensdag t/m zaterdag geopend van 10:00 tot 16:00 uur voor huskytochten.

Zou jij een huskytocht in Sälen willen doen? Ben jij wel eens in winters Zweden geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Zweden?

~ Wintersport Sälen

~ Praktische informatie Sälen

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Huskytocht in Sälen in Zweden – een droom die uitkomt”

  1. Ooooh wat geweldig! Mijn beste vriendin is een keer naar Lapland geweest en heeft dus heel uitgebreid (dagen volgens mij) gereisd met Husky’s. Het lijkt mij een waanzinnige ervaring en zelfs een kort ritje lijkt mij geweldig. Ik ben heel eerlijk niet zo van de sneeuw. Maar Zweden in de winter (ik ben er een paar keer in de zomer geweest) zou ik graag willen ervaren. Net als Oostenrijk juist in de zomer (alleen heb ik hoogtevrees en dat is met kabelbanen niet zo handig).

  2. Dit lijkt me echt het einde! Ik ben de hitte zo zat en verlang al stiekem naar herfst en winter. Deze trip ga ik bij mijn favorieten zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge