Vanaf juni 2022 is er een speciaal hologrammen concert van ABBA in Londen. Een geweldige concertreis naar ABBA om te maken samen met jouw partner, moeder, zus, vriendinnen of kennissen. Wij waren bij één van de shows in Londen en hebben alles op een rijtje gezet. Van het kopen van kaartjes t/m het doen van leuke dingen in de omgeving van de concertzaal.

Concertreis naar ABBA

Kaartjes voor de concertreis naar ABBA

De kaartjes voor een concertreis naar ABBA is natuurlijk de eerste stap. Voor de shows t/m september 2022 is het krijgen van tickets lastig. Gelukkig hebben ze nieuwe shows in 2023 toegevoegd en hier is nog genoeg beschikbaar. Je kunt de kaartjes kopen op deze website. Een aantal belangrijke tips zijn, de shows doordeweeks zijn goedkoper dan in het weekend. De goedkoopste kaartjes zijn £53.95 (ongeveer €64), dan heb je een staplaats. Wij zijn op een donderdag geweest, en zaten in vak K. De kaartjes daarvoor zijn £92,00 per persoon. Als je niet de hele avond wilt staan, dan is dit een aanrader. Om goede kaartjes te kunnen krijgen voor ABBA in Londen, is het verstandig om minimaal twee of drie maanden van te voren de tickets aan te schaffen.

Concertreis naar ABBA

Met de Eurostar naar Londen

Dan gaan we door naar de volgende stap, namelijk, hoe kom je in Londen? Zoals wij allemaal weten zijn er ontelbaar veel opties om aan de andere kant van de Noordzee te komen. De nieuwste optie is de Eurostar vanuit Amsterdam en Rotterdam naar Londen St. Pancras. Het is duurzaam en snel want vanuit Rotterdam ben je al binnen drie uur in Londen centrum. Het grote voordeel is dat je gewoon kunt gaan zitten en verder niks hoeft te doen. Belangrijk is wel dat je in Amsterdam of Rotterdam door de douane moet. Wees jezelf hier bewust van! Je moet daarom ongeveer 60 minuten voor vertrek aanwezig zijn op het desbetreffende perron. Onderweg heb je goedwerkende wifi en kun je van het uitzicht onderweg genieten. Ik vond het een zeer aangename reis en dat voor maar €50 voor een enkeltje.

Overnachten vlakbij de ABBA Voyage Arena – Travelodge London Stratford

Het ABBA concert is vlakbij Pudding Mill Lane en Stratford. Wij besloten in deze omgeving te overnachten zodat wij na het concert lekker snel “thuis” waren. Na wat vergelijkingswerk, kwamen we terecht bij Travelodge London Stratford, een fijn hotel op maar 10 minuten lopen van de Arena. Ook hier geldt weer, vooruit boeken is nodig. Het hotel heeft veel gasten die naar ABBA komen en daarom is het soms zelfs volgeboekt. Een aantal maanden van te voren hebben wij twee nachten in het hotel geboekt voor £193,00 met twee personen. Dit is exclusief ontbijt maar inclusief twee avonden diner, dat was erg prettig. Het enige nadeel van het hotel is het ontbreken van een airco, toen wij er waren was het 26 graden en daarmee ’s nachts niet fijn.

Het ABBA (hologrammen) concert zelf

Dan het belangrijkste van de concertreis naar ABBA, het concert! Het concert vindt plaats in de speciaal gebouwde Arena in het oosten van Londen. Het concert begint om 19:45, een fijne tijd en is rond 22:00/22:30 afgelopen. De arena is mooi en het personeel vriendelijk. Bij de bar kun je voor een schappelijke prijs drankjes halen, of een ABBA waterfles. Omdat het om hologrammen gaat, weet je eerst niet goed wat je moet verwachten. De leden van ABBA “komen op” en het is meteen feest. De hele zaal trilt en de sfeer is uitgelaten. Als je niet had geweten dat het hologrammen waren, had je het verschil amper gezien.

Alle bekende liedjes komen langs en het licht, het geluid en de show is prachtig. Jammer is wel dat je geen foto’s of video’s mag maken om het uniek te houden. Ik heb een paar foto’s gemaakt om jullie toch stiekem een beeld te kunnen geven.

Andere leuke dingen in de omgeving

In de omgeving van de concertzaal, vind je verschillende leuke en originele dingen om te doen. Zoals vlakbij vind je het Stratford winkelcentrum, een gigantische locatie waar je alle winkels die je wilt bezoeken kunt vinden. Daarnaast vind je er op de bovenste verdieping allerlei eetgelegenheden. Zeker als het weer tegenzit is dit een uitstekende plek om naartoe te gaan. Maar is het goed weer? Dan is het bezoeken van het Victoria Park, op ongeveer 10-15 minuten van de ABBA Arena een aanrader. Het park is rustig, biedt veel schaduw en het Pavilion Cafe is een aanbeveling voor een lekkere en gezonde lunch.

Zou jij ook deze concertreis naar ABBA in Londen willen maken? Ben jij ook gek op ABBA? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Londen?

~ Emirates Cable car over de Thames

~ Regents Park

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Concertreis naar ABBA in Londen – alle tips en tricks”

  1. ik ben vanaf 1974 ABBA fan toen zij na 45 jaar met hun nieuwe nummer kwamen had ik tranen in mijn ogen . ik ben voornemens om in 2023 met mijn dochter daar heen te gaan .ik moet wel overnachten want ivm mijn cvas heb ik op tijd rust nodig .

  2. ik.hoop ook om volgend jaar te kunnen gaan echter weet ik niet hoe het zit met evt begleiding voor mij voor de reis . ik denk eraan om met de trein te gaan maar heb 3 herseninfarcten en 15 tia.s gehad dus ik kan niet alleen . zijn daar regels voor ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge