Hoewel ik jaren geleden niet dol was op wandelen, moet ik bekennen dat ik het steeds leuker ga vinden. Je komt op plekken waar je met de fiets niet snel zou komen. Ook is het leuk om samen te route te vinden, zelfs als deze niet is aangegeven. Tijdens onze mini-vakantie naar Zuid-Limburg hebben wij de wandelroute Korenwolf gedaan. Deze route bevindt zich in Oud Valkenburg en Schin op Geul.

Wandelroute Korenwolf

Parkeren + beginpunt

Het parkeren kan het beste bij Kasteel Schaloen. Aan de overkant van de weg begint de wandeling namelijk dus dat is ideaal. Je kunt bij het kasteel gratis parkeren (in het laagseizoen). Anders kun je voor of na de wandeling natuurlijk iets nuttigen, dan mag je de auto ook parkeren. De wandeling heeft geen bewegwijzering dus houd daar rekening mee! Neem voldoende water mee want onderweg is er geen mogelijkheid om water te tappen.

Overnachten in de buurt: Résidence Valkenburg

De route – 7,68 km

De route is een route zonder bewegwijzering, dit was onze eerste route ooit zonder bewegwijzering dus we moesten nog een beetje zoeken. Uiteindelijk vonden we Route You, een website die de wandeling heeft aangegeven en die met de GPS van jouw mobiel dus ziet waar je loopt. Met de route van Route You is de wandeling Korenwolf eenvoudig te vinden.

Wandelroute Korenwolf

Tijdens de wandeling kom je door verschillende gebieden en langs verschillende landschappen. Je begint in het bos, een bos dat zo dichtbebost is, dat je het gevoel hebt dat je in de jungle rondloopt. De enige geluiden die je hoort zijn dan ook dierengeluiden! Het is een heerlijk begin van de wandeling, later varieert het landschap van bossen tot akkers en van bergweggetjes tot boerenweggetjes. Het is een hele mooie variatie aan landschappen die je onderweg tegen komt. Verder kom je langs authentieke boerderijen, die ervoor zorgen dat je even stil wilt staan. Onderweg zijn er voldoende bankjes waar je even kunt uitrusten of iets kunt eten of drinken.

Wandelroute Korenwolf

Uitzichten onderweg

Je begint met een pittige klim tijdens de wandeling maar dat loont meteen want eenmaal boven heb je een prachtig uitzicht. Je kunt over de hele vallei kijken en ziet Valkenburg, Kasteel Schaloen en Schin op Geul liggen. Er staat zelfs een klein bankje waar je even kunt neerploffen om weer op adem te komen.

Wandelroute Korenwolf

Eindpunt van de wandelroute Korenwolf

Na 7,68 km kom je weer terug bij Kasteel Schaloen. Ik moet zeggen, ik voel de wandeling wel in mijn benen maar dat komt misschien omdat we de dag ervoor ook al 10 km hebben gewandeld. Onderweg kom je geen restaurants of cafés tegen dus na afloop kun je bij Kasteel Schaloen genieten van een Limburgse vlaai of van een uitgebreide lunch. Wij deden de wandeling tijdens de corona-maatregelen en daarom genoten wij van een zelf meegenomen boterham na de wandelroute Korenwolf.

Hebben jullie de wandelroute Korenwolf wel eens gedaan? Welke wandelplekken in ons land hebben jullie wel eens bezocht? Laat het ons weten in de reacties!

Meer wandelingen?

~ Loonse en Drunense duinen

– Tiengemeten

~ Ameland

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Wandelroute Korenwolf – Oud Valkenburg”

  1. ik ken deze streek goed, ik heb 7 jaar in Zuid-Limburg gewoond. Het is er echt heel mooi, deze route ken ik overigens niet. Maar ik had Limburgse vrienden die allemaal leuke routes kenden

  2. Deze streek ken ik niet. Ziet er wel heel mooi uit!

    Omdat wij een beetje een vervoers probleem hebben ( lees geen rijbewijs ) doen wij veel op fiets en beperken we het tot de mooie plekjes in Drenthe. Maar ook hier heb je echt een prachtige omgeving waar genoeg te zien is 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge