Een vakantie naar Griekenland kan veel redenen hebben maar voor veel mensen is het aangename klimaat een goede reden. Het schiereiland Halkidiki is een prachtige plek om te bezoeken in Griekenland. Het ligt op het vaste land en geeft ontzettend veel mooie natuur en stranden. De mooiste stranden in Halkidiki heb ik op een rijtje gezet!

Siviri baai

De baai ligt in de Egeïsche Zee en kent voornamelijk veel bezoekers door de gezellige boulevard, in combinatie met het fijne strand. Je kunt hier heerlijk op het strand neerploffen en genieten van de omgeving. Het water is hier ondiep en dus kan er heerlijk gezwommen worden in de zee. Op het strand kun je een strandbedje huren maar je kunt ook gewoon neerploffen op het zand. Er zijn in de baai verschillende gedeeltes, sommige bevatten zand en andere kiezels, wees hier op voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld een tuinstoelkussen meenemen om op te liggen. Hier kun je ook goed snorkelen!

plekken in Halkidiki Griekenland
plekken in Halkidiki Griekenland

Sani beach – mooiste stranden in Halkidiki

Sani is een authentiek dorpje in het westen van Halkidiki, het dorpje is klein en kent nog echt authentieke terrassen waar je gerechten uit de streek kunt nuttigen. Verder is er ook een gedeelte van het strand dat eigendom is van een hippe strandtent, je kunt hier een strandbedje huren en genieten van de leuke cocktails en smakelijke gerechten. Als je iets verder doorloopt, vind je het openbare strand. Daar kun je met een handdoekje heerlijk neerploffen want het strand bestaat namelijk uit zand. Er staan voldoende bomen die zorgen voor de nodige schaudw!

plekken in Halkidiki Griekenland

Loutra in Halkidiki

Loutra ligt in een lastig te bereiken gedeelte van Halkidiki, je moet een lange bergpas over maar dat is het zeker waard. De bergpas is overigens ook erg mooi om te rijden. Loutra is een mooi en rustig staat, er zijn weinig toeristen te bekennen. Wel is de zee hier een stuk ruiger dan bij andere genoemde stranden. Dit komt doordat de wind over het algemeen meteen in de baai slaat. De golven zijn hoger dan op andere plekken dus het is aan te raden om hier alleen als goede zwemmer heen te gaan. Je kunt natuurlijk wel lekker op het strand liggen en genieten van de zon.

Chanioti beach

Dit strand ligt aan de oostkust van Halkidiki en is een waar paradijs. Het is hier rustig en ook de zee is uitstekend om in te zwemmen. Je kunt hier heerlijk niet veel moois onderwater zien maar het warme water is desondanks ontzettend fijn om in te vertoeven. Het strand is kleinschalig en kent geen strandtenten. Er staat wel gedurende de zomermaanden een ijscoman, die bij aankomst op het strand ijsjes verkoopt. Zo kun je toch nog even wat verkoeling vinden. Dit strand lag tegenover onze accommodatie en hebben we daardoor meerdere keren bezocht.

Mount Athos - boottochten

Ouranoupolis: stranden in Halkidiki

Dit strand ligt op de tweede arm van het schiereiland en is daarmee ook een stukje anders. Het strand is alleen te bereiken via een lange bergpas, midden door de bergen van Griekenland. Een prachtige route die wel goede stuurmanskunst vereist. Op het strand kun je genieten van het helder blauwe water en hier kun je ook goed snorkelen. Door de rotsen langs de rand van de baai zijn hier veel vissen en andere onderwaterdieren te vinden. Verder is het ook een uitstekend strand om een bootje te huren!

Ben jij wel eens in Halkidiki geweest? Welke stranden in Halkidiki spreken jou het meeste aan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Griekenland?

~ Accommodatie tip Halkidiki

~ Praktische informatie

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Mooiste stranden in Halkidiki – Griekenland”

  1. Zo een mooi land. Maar toch ga ik liever naar Turkije. Net zo mooie stranden. Zie mijn Insta Stories . Hemelsblauw.. en het eten en de cultuur is veel lekkerder en mooier. Ik zou er graag heen gaan maar dit jaar niet met mijn hoogzwangere buik! Liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge