Het is waarschijnlijk voor de meeste geen nieuw onderwerp: Express VPN. Inmiddels is voor veel mensen en reizigers VPN onmisbaar als ze op pad zijn. Zelf gebruik ik het ook thuis gewoon altijd en ben ik helemaal fan. Het is een service die de laatste jaren steeds populairder wordt en dat vind ik niet onbegrijpelijk. Hoewel je vroeger een brief schreef vanaf een bestemming is dat tegenwoordig wel anders.

Marriot hotel Rotterdam voor thuiswerkers

Gebruik van openbare netwerken: VPN onmisbaar

Voor het gebruik van openbare netwerken zoals bij een hotel of restaurant is een VPN onmisbaar! Je kunt alleen op die manier namelijk beveiligt gebruik maken van het netwerk. Anders is het mogelijk dat gegevens niet goed worden afgesloten en straks allerlei informatie op straat ligt. In het geval van het gebruiken van een openbaar netwerk is een VPN dus geen luxe maar een noodzaak in mijn ogen. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor openbare netwerken op reis maar ook gewoon in Nederland. Het is verstandig om altijd gebruik te maken van een VPN, zelfs thuis.

Geoblocks op websites en diensten

Helaas is het niet alleen om openbare netwerken veiliger te maken maar ook om sommige websites überhaupt te kunnen gebruiken. Sommige landen maken namelijk gebruik van Geoblocks, je kunt in China bijvoorbeeld Facebook niet bereiken. Doordat je gebruikt maakt van een VPN kun je als locatie Nederland gebruiken en kun je dus gewoon gebruik maken van Facebook in China. Maar ook sommige diensten blokkeren landen zoals Videoland, dat kun je in Indonesië niet bekijken. Maar met een VPN is dat natuurlijk wel mogelijk!

vpn onmisbaar

Goedkopere vluchten en hotels via VPN

Nederland is een duur land om vliegtickets te kopen, door het gebruiken van een VPN kun je dus goedkopere vluchten en soms ook hotels scoren. Als je bijvoorbeeld vanuit Amerika een vlucht boekt, is dat vaak tientallen Euro’s goedkoper dan vanuit Nederland. Het is dus zeker de moeite waard om daar naar te kijken, zo kun je misschien wel nog vaker op reis! Daarnaast heb je op een VPN ook geen cookies die ervoor kunnen zorgen dat de prijs van het vliegticket omhoog schiet als je er vaak naar zoekt. Besparen op vluchten? Dat kan dus met een VPN!

Vind jij ook dat een VPN onmisbaar is? Welke voordelen zie jij nog meer? Laat het ons weten in de reacties!

Meer gadgets?

~ Fijne speaker op reis

~ Gebruik een beamer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge