Ga je binnenkort op vakantie? Dan kun je hier ongetwijfeld al naar uitkijken. Logisch, want je kunt de dagelijkse stress dan even helemaal loslaten. Toch kan er tijdens je vakantie van alles en nog wat voorvallen. Reden genoeg om een reisverzekering af te sluiten. Om je hier bewust van te maken, vertellen we je in deze tekst waarom een goede dekking voor je reisverzekering belangrijk is.

goede dekking

Onbezorgd op vakantie

Wie op vakantie gaat, wil zich even helemaal nergens druk om hoeven te maken. Helaas is dit een stuk minder vanzelfsprekend dan veel mensen denken. Tijdens je vakantie kan er namelijk van alles gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld gewond raken, waardoor je mogelijk zorg nodig hebt. Sommige mensen denken dat de kosten die dit met zich meebrengt standaard binnen de dekking van een zorgverzekering vallen, maar dat is niet altijd het geval. De kosten worden namelijk vergoed tot het Nederlandse tarief. Is de zorg in het buiteland duurder? Dan draai je hier zelf voor op als je geen reisverzekering hebt.

Wat valt er binnen de standaarddekking?

Wil je niet onnodig veel betalen voor een reisverzekering? Dan kies je waarschijnlijk voor de standaarddekking. Veel Nederlanders denken dat zij hiermee goed verzekerd op reis kunnen. Helaas is dit lang niet altijd het geval. Er zijn namelijk genoeg zaken die buiten de standaarddekking van een reisverzekering vallen. Deze dekking biedt namelijk alleen uitkomst in geval van aansprakelijkheid en calamiteiten. Dit betekent dat je aan kunt kloppen bij je verzekeraar als je een vakantie niet voort kunt zetten door bepaalde omstandigheden. Ook schade die je aan je vakantieverblijf aanricht valt binnen de dekking van een reisverzekering. Daarnaast ben je vaak ook verzekerd voor persoonlijke hulp.

Auto rijden in Mexico -goede dekking

Breid je reisverzekering uit met aanvullende modules

Bij iedere verzekeraar kun je een reisverzekering uitbreiden met aanvullende modules. Hierdoor ben je beter verzekerd tijdens je vakantie. Benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Wij zetten hier twee aanvullende modules van Klaverblad Verzekeringen op een rijtje.

1. Annulering

Gaat je vakantie niet door of moet je deze halsoverkop afbreken? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je (een deel van) de reissom terug wilt krijgen. Wanneer je een reisverzekering met standaarddekking hebt, hoef je hier niet op te rekenen. Breid je reisverzekering daarom uit met de aanvullende module annulering. Hiermee ben je namelijk verzekerd voor dergelijke voorvallen.

2. Bagage

Tijdens je vakantie kan er van alles gebeuren met je bagage. Deze kan bijvoorbeeld gestolen worden, maar je kunt een koffer ook kwijtraken. Ben je hier bang voor? Dan biedt de aanvullende module bagage uitkomst. Geld wordt overigens niet standaard meeverzekerd bij deze module, maar hier kun je bij de meeste verzekeraars wel voor kiezen.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij je altijd bewust van een goede dekking op reis? Welke aanvullende modules gebruik jij vaak? Laat het ons weten in de reacties!

Meer verzekeringstips?

~ Verzekering en corona

~ Wintersport dekking

12 gedachten over “Dit is waarom een goede dekking voor je reisverzekering belangrijk is”

  1. Zeker nu met corona is het extra belangrijk. De verzekeringen lopen zo uiteen en je kunt enorm veel baat hebben bij bepaalde verzekeringen. Ik let er zelf wel op maar ik werk ook in de reisbranche en zit er daardoor wel bovenop.

  2. Ik heb hier eerlijk gezegd geen antwoord op! Mijn ouders regelen dat altijd allemaal. Ik heb me daar nog nooit mee bezig gehouden, oeps..

  3. Ik heb een doorlopende reisverzekering met werelddekking, waarbij ik nog nooit problemen heb gehad. De laatste tijd boek ik er wel een annuleringsverzekering bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge