Op zoek naar een leuk activiteit in de zomer in Nederland? Ga naar de Loosdrechtse plassen, het geeft je meteen een vakantiegevoel. Varen op de Loosdrechtse plassen is echt super leuk en heel eenvoudig. Je kunt hier meerdere dagen verblijven of gewoon een heerlijke dag weg ervan maken. Ik deel mijn ervaring met dit mooie stukje Nederland. Vanaf Amsterdam is het maar 40 minuten rijden.

Varen op de Loosdrechtse plassen

Huur een sloep

Om echt op de plassen te komen heb je een boot nodig. Helaas heb ik zelf geen boot dus moet je die huren. Er is ontzettend veel aanbod en de prijzen verschillen enorm. Wij kozen uiteindelijk voor Ariadne aan de Vecht. Hier kun je voor een goede prijs een mooie sloep huren. Ze hebben de Ariadne 580 en 780. De 580 is geschikt voor zes personen en te huur voor  €170,- voor een hele dag. Je mag dan zelf varen en de benzine is daarbij inbegrepen. Verder is een borg niet nodig.

Vanaf de Vecht naar de Loosdrechtse plassen

De sloep moesten we ophalen aan de Vecht en om vanuit de Vecht naar de Loosdrechtse plassen te komen heb je verschillende sluizen. Twee zelfbedieningssluizen en één bemande. Aangezien wij allebei nog nooit in een sluis waren geweest kozen we voor de bemande. De kosten waren €5 dus dat is goed te doen. Het gebruiken van de sluis is bijzonder en ontzettend leuk. Na de sluis is het nog ongeveer 10-15 minuten varen totdat je echt gaat varen op de Loosdrechtse plassen. Overigens is de Vecht ook een prachtige plek om te varen.

Varen op de Loosdrechtse plassen

Goed voorbereid op pad

Tijdens warme dagen is het belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Neem voldoende zonnebrand mee want op de plassen is weinig schaduw, logischerwijs. Verder is het belangrijk om voldoende water mee te nemen want er zijn maar weinig plekken waar je eenvoudig aan de kant kunt gaan en iets te eten en drinken kunt kopen. Gelukkig zijn er wel veel plekken waar je gewoon bij een restaurant neer kunt ploffen. Ook heb je op het kleine eiland aan het zuiden van het meer, een kleine cafetaria waar je ijs en snacks kunt kopen. Verder mag je natuurlijk je bikini of zwembroek niet vergeten want het water is hier heerlijk verfrissend.

Varen op de Loosdrechtse plassen

Ultiem vakantiegevoel

Varen op de Loosdrechtse plassen geeft echt het ultieme vakantiegevoel gewoon om de hoek. Vanuit Amsterdam is het maar 40 minuten rijden en vanuit Rotterdam één uur. Echt een goede plek dus om af te spreken met vriendinnen uit beide steden. Het is naar mijn mening echt een heerlijke relaxte plek waar je echt even tot rust kunt komen. Dus doe die telefoon uit en geniet van de rust en ruimte op de Loosdrechtse plassen.

Zou jij willen varen op de Loosdrechtse plassen? Heb jij wel eens een sloep bestuurt? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Overnachten in een vliegtuig

~ Slapen in een boomhut

Bewaren op Pinterest?

12 gedachten over “Varen op de Loosdrechtse plassen: het vakantiegevoel!”

  1. ik woonde als kind aan de Vecht, die is inderdaad verschrikkelijk mooi en we gingen ook wel eens naar Loosdrecht. Ik vind die boot huur wel enorm hoog zeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge