Toe aan een vakantie die je echt dichter bij de natuur brengt? Je kunt altijd een huisje in het bos huren. Dit kan werkelijk overal. Vrijwel ieder land heeft een bos en meestal is er in een bos wel een huisje te huur voor je vakantie. Zo kun je je terugtrekken in de natuur, alleen of samen, of misschien wel met de hond. Huisjes in het bos vind je alleen in Nederland al op meerdere plekken. Je hoeft dus helemaal niet ver van huis om terug in de natuur te trekken. Een vakantiehuisje in het bos huren kan de oplossing zijn.

wintersport naar Oostenrijk

Vakantie in Oostenrijk

Maar er zijn meer mooie bestemmingen die zich over de grenzen van ons eigen land bevinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een vakantiehuis Oostenrijk. Hoewel veel mensen daarbij direct moeten denken aan wintersport en schnitzels, heeft Oostenrijk nog meer te bieden. De berg- en natuurgebieden van het land geven de gelegenheid voor mooie wandelingen en in de steden kun je de Oostenrijkse cultuur ontdekken. Een groot deel van Oostenrijk is buiten de wintersport om nog niet zo drukbezocht met toeristen als andere Europese gebieden. Dat kan ook bijdragen aan de overweging voor een vakantie naar Oostenrijk. 

Accommodatie tip Bergen - vakantiehuisje in het bos huren

Een vakantiehuis dat bij je past

Of je nu binnen je eigen land wil blijven of de grens juist graag over wil, je kunt overal wel een vakantiehuis huren. Het ene huis is nog luxer dan het andere. Er zijn dan ook meerdere overwegingen die je kunnen helpen om het vakantiehuis te kiezen dat bij jou past. Vaak weten mensen al naar welk land of gebied ze willen, misschien zelfs welke plaats. Dat helpt bij de zoektocht gerichter maken. Daarnaast weet je vaak ook met hoe veel mensen je op vakantie gaat en kun je zoeken naar huisjes die minimaal dat aantal bedden hebben. 

Accommodatie tip Veluwe - vakantiehuisje in het bos huren

Hoe vind je jouw ideale vakantiehuis?

Als het aanbod dan nog te overweldigend is, kun je natuurlijk filteren op prijs – ook vaak een belangrijk aspect. Daarnaast kun je nadenken over je vervoer: rijd je zelf naar het huisje met je eigen auto, of vlieg je in en huur je een auto? Of misschien heb je het openbaar vervoer nodig of kom je zelfs met de fiets. Dan is de bereikbaarheid van je huisje van belang. Je kunt ook nadenken of je luxe extra’s in je huisje wil, zoals een ligbad, vaatwasser, oven of zelfs een sauna. 

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij ook een vakantiehuisje in het bos huren? Welke plekken vind jij aantrekkelijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer bos?

~ Wandelen in de Zwitserse bossen

~ Korenwolf route

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Vakantiehuisje in het bos huren: genieten & ruimte”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge