Er zijn natuurlijk verschillende manieren om op reis te gaan: vliegtuig, bus, boot, trein, auto of fiets. Vandaag bekijken we een optie die gaat over op reis gaan met een boot. Een droom voor velen maar er zijn veel manieren voor. Daarom belichten wij vandaag de drie meest gekozen vormen: een boot kopen, huren of op een cruise gaan.

Op reis gaan met een boot

Een boot kopen

Een boot kopen is een optie, hierdoor kun je meerdere jaren achter elkaar genieten van het op reis gaan met een boot. Een kajuitsloep is de meest voorkomende boot waarmee mensen op reis gaan. Je kunt hier eenvoudig in overnachten en door de aanwezigheid van de motor ben je niet afhankelijk van winden. Mede hierdoor is het een populaire manier van op vakantie gaan met een boot. Het is een boot die over het algemeen ook bestand is tegen de oceaan dus je kunt overal naartoe reizen.

Fluisterboot Schiedam

Een boot huren

Een boot huren is natuurlijk ook een optie. Dit is een kleine kostenpost maar je hebt wel rekening te houden met de regels van de verhuurder. Je kunt particulier een boot huren maar ook bij een bedrijf is het mogelijk. De opties bij een bedrijf zijn vaak uitgebreider, mede omdat ze meer mogelijkheden hebben. Daarentegen zijn de kosten voor het huren bij een particulier over het algemeen een stuk lager. Het is daarom belangrijk dat jullie zelf bepalen wat essentieel is bij het huren van een boot.

Dagtrip naar Klein Curaçao

Op reis gaan met een boot: kies een cruise

Vind je het heerlijk om op het water te zijn maar heb je zelf geen verstand van varen? Dan is het kiezen voor een cruise te meest handige optie. Hier kun je namelijk optimaal genieten van de tijd op het water. Je hoeft zelf niet te varen of op te letten maar je kunt heerlijk genieten. Onderweg kom je langs de mooiste plekken en kun je ’s nachts met een gerust hart gaan slapen. Je hoeft namelijk zelf niet op te letten, tevens heeft een cruiseschip alle gemakken aan boord.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij op reis gaan met een boot? Voor welke optie zou jij dan kiezen? Laat het ons weten in de reacties!

Meer boottrips?

~ Blue Lagoon Malta

~ Boottocht naar Klein Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge