Heb je net drie weken liggen braden op het strand in Spanje, een stoere vakantie in de bergen van Oostenrijk gehad of leren surfen in Frankrijk? Nadat je op vakantie bent geweest, is het heerlijk om eerste even thuis te acclimatiseren, zonder dat de buurvrouw alle verhalen alweer wil aanhoren. In dit artikel krijg je een aantal tips waardoor je eerst rustig thuis kan komen na je ideale vakantie. Want thuiskomen na een vakantie hoort er helaas ook bij.

Blijf eerst één à twee dagen onder de radar

Het is natuurlijk verleidelijk om iedereen gelijk te vertellen over je vakantie, maar wil je eerst rust, doe dit dan niet. Voordat je het weet zit je weer met al je vrienden te bellen om al je vakantieverhalen te vertellen. Gun jezelf de tijd om eerst even alle spullen op te ruimen en alle kleren te wassen.

mooi canvas iedere reiziger in huis

Je eigen plekje

Zorg dat je het huis hebt schoongemaakt voordat je op vakantie gaat. Hierdoor kom je terug in een schoon huis, wat voor heel veel rust zorgt. Als je de eerste dag(en) na je vakantie nog rustig wil thuiszitten om een filmpje of serie te kijken, sluit dan je duo rolgordijn, rolgordijnen of jaloezieën op maat en geniet (nog even) van de rust!

wat te doen op de gili eilanden

Thuiskomen na vakantie: Plan een nieuwe trip!

Als je weet dat je snel naar je vakantie weer moet gaan werken, plan dan snel nieuw tripje. Als je dan weer aan het werk bent heb je in ieder geval weer iets om je op te verheugen. Dit hoeven geen uitjes te zijn waarbij je weer een aantal weken weg bent, maar weekendjes weg kunnen ook erg vermakelijk zijn.

steden met het meeste groen in Nederland

Doe de dingen die je hebt gemist op vakantie!

Heb je de hagelslag, gekookte aardappelen met jus of je huisdier zo gemist? Zorg dan dat je alles snel eet/terugziet nadat je op vakantie bent geweest. Hierdoor ga je de dingen respecteren die je al hebt.

Koh Phi Phi - Thuiskomen na vakantie

Maak een fotoalbum

In een fotoalbum kan je de mooiste herinneringen van de vakantie bewaren. Als je dan over een aantal weken dit boek nog eens bekijkt, kom je weer in de sfeer die je had tijdens die ideale vakantie. Het is ook leuk om je favoriete vakantiefoto’s in een fotolijstjes te doen en die op de kast te zetten, deze foto’s zie je namelijk elke dag! 

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Wat doe jij het liefst als je terugkomt na je vakantie? Thuiskomen na vakantie ook altijd zo fijn? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Vaker op reis

~ Plenny drinks – maaltijdvervangers

2 gedachten over “Thuiskomen na vakantie? Zo doe je dat!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge