Ik ben aan het studeren in het buitenland. In deze wekelijkse blogs vertel ik over mijn tijd in Zweden. Je vindt deze blogberichten elke zondag op GlobeGirl. In week 2 heb ik vooral veel nieuwe mensen leren kennen!

Vrijdag 26 augustus: BBQ + Boottocht

Vandaag weer een activiteit met alle internationale studenten. We gingen BBQ-en bij Linneplatsen en Zweedse spelletjes spelen. Kubb is een spel dat in Zweden vaak wordt gespeeld en dat hebben wij dus ook gespeeld. Na de BBQ en verschillende spelletjes werd het vrij koud en zijn wij even gaan zitten bij de Viskerk, hier is ’s avonds nog een heerlijk zonnetje. Toen we daar zaten werden we aangesproken door een meneer. Hij had een boot en organiseerde boottochten. Helaas waren er vanavond geen gasten, dus of wij gratis mee wilde varen. Daar zeiden we natuurlijk geen nee tegen. We hebben zo’n 30 minuutjes gevaren over de kanalen van Göteborg, erg leuk!

Zaterdag 27 augustus: Dorpsfeest Alingsås

Vandaag is het dorpsfeest in Alingsås, een stad 15 minuutjes van ons huis. We zijn lekker op pad geweest en hebben genoten van een heerlijk ijsje. De hele stad stond in het teken van kinderen en spelletjes. Je kon springen op het springkussen of in een echte brandweerauto kijken. Voor mij niet echt leuk natuurlijk, maar de sfeer was erg gezellig. ’s Middags op de terugweg naar huis ontdekten we een klimparcours op nog geen 800 meter van ons huis. Aangezien mijn broer een echte outdoor fanaat is, zijn we even gaan kijken. Het parcours heeft maar liefst 30 verschillende routes met 13 verschillende toppen!

week 2

Zondag 28 augustus: Bramentaart maken

Zondag was eigenlijk een zondag zoals het hoort, lekker niksen. Mijn moeder en ik hebben bramen geplukt in de tuin en hebben daar een heerlijke bramentaart van gemaakt (vorige week ook al gedaan). Verder heb ik lekker een paar uur zitten bloggen en Jane the Virgin (serie) verder gekeken.

Maandag 29 augustus: Klas ontmoeten

Vandaag na een week in Zweden en al veel leuke mensen te hebben ontmoet, was het eindelijk tijd om mijn eigen klas te ontmoeten. De introductie begon om 9:00 maar de meeste kwamen pas rond 9:30/9:45 binnen druppelen. Mijn klas bestaat uit 32 studenten, waarvan maar één Zweed. De rest komt uit Japan, Duitsland, Rusland, Frankrijk, China, Vietnam, India en nog veel meer andere landen. Na de introductie ben ik nog even met Kate, Russisch meisje, de stad in geweest. Ze heeft mij verschillende leuke dingen over de stad vertelt omdat ze al een tijdje in Göteborg woont. We zijn al weer halverwege week 2, de tijd gaat snel!

week 2

Dinsdag 30 augustus: Eerste les + wedstrijd kijken

Dinsdag begon dan echt de eerste cursus: Scandinavian Film and Media. De docent heeft verschillende termen uitgelegd en we hebben films geanalyseerd. Erg interessant. We moesten ook zelf één film kijken en die moesten we morgen in de studiegroepjes bespreken. Ik zit in studiegroep 1 met Yoube Laine (Frankrijk), Shoko (Japan) en Shari (Duitsland). ’s Avonds moest mijn team spelen, ik mocht nog niet mee doen omdat mijn transfer nog niet rond was. Ze hebben 3-3 gespeeld, het was een erg spannende wedstrijd. Het was ook vooral bijzonder om te zien dat ze geen grensrechter hadden.

week 2

Woensdag 31 augustus: Studiegroepen + Boulebar

Om 13:00 hadden we afgesproken met het studiegroepje. We hebben snel gewerkt en binnen no-time was de opdracht voor donderdag af. Daarna zijn we naar de boulebar geweest. De boulebar is een heerlijke plek in Göteborg, al zeg ik het zelf. Het is een Jeu de boule bar. Je kunt daar dus in het café jeu de boule spelen. In Zweden is dat geen sport voor de oude-van-dagen maar juist voor jongeren. Wij hebben niet gespeeld maar ze hebben ook een terras langs het water. Daar hebben wij heerlijk gezeten en potjes kaarten gespeeld.

Donderdag 1 september: Seminar 1 + training

Alles wat we gisteren met de studiegroepjes hebben besproken moesten we vandaag in de klas vertellen. De meeste groepjes waren tot dezelfde conclusies gekomen dus we waren snel klaar. ’s Avonds had ik weer voetbal training en ik kreeg ik te horen dat eindelijk alles geregeld was met de transfer, ik mag dus eindelijk wedstrijden gaan spelen!

In week 2 ben ik dus eindelijk een beetje in een ritme gekomen en heb ik weer veel leuke mensen leren kennen. Ik kijk alweer uit naar week 3!

Wil je meer weten over studeren in het buitenland? Ben jij benieuwd naar een plek die ik bezocht heb in week 2 ? Laat gerust jouw vraag achter in de reacties!

Meer over studeren in het buitenland?

~ Dagboek week 1

– Mijn studie en avontuur

~ Beurs aanvragen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge