De huidige coronamaatregelen maken vakanties naar verre bestemmingen zoals Azië en Amerika veel regelwerk. Vooral voor senioren, welke niet allemaal even handig zijn met digitale middelen, is dit vermoeiend. Dit betekent gelukkig niet dat senioren niet op vakantie kunnen. In Nederland en andere landen van de Europese Unie zijn er veel mooie bezienswaardigheden. In dit artikel duiken we verder in op senioren fietsvakanties.

senioren fietsvakanties

Frankrijk

Frankrijk – het land van de wijn, heerlijke stokbroden en het bergachtige landschap. Voor velen is Frankrijk een vakantiebestemming om met de camper of caravan op vakantie te gaan. Anno 2021 heeft Frankrijk meer te bieden dan dat. Frankrijk heeft een redelijk bergachtig landschap, welke ideaal zijn voor leuke fietstours. Voor senioren, die het regelwerk van een dergelijke vakantie het liefst uit handen willen geven, doen er zich goed aan om een fietsvakantie Frankrijk via een bureau te boeken. In veel gevallen huur je op locatie een elektrische fiets.

Hoe ouder je wordt, hoe minder vitaal je bent. Dit is een uitspraak die veel ouderen om de oren krijgen. Echter zijn er veel ouderen die er alles aan doen om niet afhankelijk te worden. Veel senioren worden dan ook enthousiast van het huttentocht-idee. Een huttentocht is een route waarbij van je berghut naar berghut loopt. Ook in Frankrijk is het mogelijk om een dergelijke tocht te maken en met volle teugen te genieten van het wonderbaarlijke uitzicht.

het Felsenpad

Duitsland

Ook Duitsland heeft een divers landschap welke het ideaal maakt voor een fietsvakantie. Een streek waar veel vakantiegangers naar toe gaan om te fietsen is Pfalz (in het Nederlands: Palts). Men noemt Pfalz ook wel het ‘Toscane van Duitsland’. Dit gebied is zowel in het voor- en najaar mooi om te bewonderen. In het voorjaar tref je in bloei staande amandelbomen en in het najaar zie je de kleurende wijnvelden en bossen. Naast het bezoeken van de Duitse Toscane, is het bezichtigen van de hoofdstad Mainz een aanrader. In Mainz beschik je over de mogelijkheden om een Kathedraal of wijnreis te genieten.

Dagje Gent

België

Voor wie graag een biertje drinkt en kennis wil opdoen van de eerste wereldoorlog is West-Vlaanderen zeer geschikt om op fietsvakantie te gaan. Voor veel Nederlanders is West-Vlaanderen een ideale bestemming omdat je binnen 4u op plek van bestemming kan zijn – uiteraard wel afhankelijk van het vertrekpunt. Ieper is een van de grotere steden in West Vlaanderen en een half uur rijden vanaf Kortrijk. Veel toeristen die naar Ieper gaan, komen daar onder andere voor de Menin Gate Memorial. Elke avond om 8 uur vindt daar de Last Post plaatst. Tijdens de Last Post ceremonieel worden de 50.000 gevallen soldaten uit de eerste wereld herdacht.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke van deze senioren fietsvakanties lijkt jou het leukst? Vind jij fietsen op vakantie ook te gek? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Velorail in Frankrijk

~ Stedentrip Gent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge