Het is een vraag die mij steeds vaker gesteld wordt, ‘Hoe doe je dat dan met je planten?’ Het antwoord daarop is simpel, ik heb namelijk geen planten. Vrijwel alle planten in huis zijn kunstplanten en dat heeft inderdaad een reden. Vandaag deel ik mijn ervaring over reizen en planten, lees daarom hier hoe ik groen in huis haal.

kunstplanten

Groen in huis

Groen in huis geeft sfeer, tegenwoordig is het helemaal hip om een soort urban jungle te creëren. Die sfeer vind ik ontzettend gaaf. Maar persoonlijk ben ik (buiten corona tijden) ongeveer drie tot vier maanden per jaar op reis. Dan vind ik het lastig om zo’n jungle te onderhouden, zelfs als ik gewoon thuis ben (oeps). Daarom ben ik een aantal jaar geleden begonnen met kunstplanten kopen. En zoals je begrijpt, ben ik inmiddels helemaal fan.

Onderhouden van planten

Het onderhouden van planten vind ik best lastig, ‘Mag deze plant in de zon staan?’ of ‘Heeft de plant hier te weinig licht?’. Het zijn vragen waar ik totaal geen verstand van heb, groene vingers zijn dus niet aan mij besteed. Daarom begon ik in eerste instantie met kunstplanten, zo hoef ik nergens over na te denken. Iedere plant vergt een andere verzorging en dat is niet aan mij besteed. Gelukkig is het bij kunstplanten zo dat iedere plant dezelfde verzorging vergt, namelijk geen verzorging. Ideaal dus!

kunstplanten

Kunstplanten zijn ideaal

In het begin voelde het niet erg natuurlijk om kunstplanten te kopen. Zeker jaren geleden waren het vaak planten waar je vanaf 10 meter afstand al zag dat het nep was. Maar gelukkig is de techniek steeds beter en kun je tegenwoordig amper verschil zien. Voor iemand die veel reist is het dus een ideale manier om planten te houden. Kunst siergras is bij mij favoriet, je ziet namelijk bijna geen verschil tussen echt en nep. Dat vind ik wel echt een must van kunstplanten. Het moet er niet nep uitzien want dat is een afknapper.

Geen probleem om lang op reis te gaan

Met een huis vol kunstplanten is het geen probleem om meerdere keren of langere tijd op reis te gaan. Je hoeft de buurvrouw namelijk niet te vragen om op de planten te letten want die kunnen het heel goed zelf. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik tegenwoordig wel één echte plant heb maar die gaat dan uit logeren als het nodig is. Verder is er dus helemaal geen probleem om langer weg te blijven. Nu hopen dat het steeds beter gaat met de corona, zodat we weer wat langer achter elkaar op reis kunnen. Want de kunstplanten hebben er geen problemen mee om af en toe alleen gelaten te worden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij ook gek op groen in huis? Heb jij echte planten of kunstplanten in huis? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Mooie canvas in huis

~ Toffe skyline sticker

Bewaren op Pinterest?

6 gedachten over “Reizen en planten: kies voor kunstplanten!”

  1. Slim! Mijn zus reist ook veel en ik ga dan naar haar huis om de plantjes te verzorgen. Scheelt dat ik zelf ook een enorme planten lief hebber ben. Nep plantjes is ook een hele goeie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge