Een leuk dagje weg zoeken dat ook nog eens betaalbaar is, is tegenwoordig lastig. Daarnaast is het ook nog eens belangrijk dat het coronaproof is want onnodig risico lopen is niet fijn. De Renzy tour kun je doen in Lisse, dus de tour begint midden in de bollenstreek. Je kunt verschillende routes kiezen bij Renzy.nl, die allemaal weer andere bezienswaardigheden in de omgeving laten zien. Wij kozen voor de historie & kastelen tour van drie uur.

Renzy tour

De Twizy & de uitleg

Bij de Renzy tour rijd je met een Renault Twizy, dit is een elektrische auto die ongeveer 85 km/per uur kan rijden. De indeling van de auto is totaal anders dan bij een “normale” elektrische auto. Je zit namelijk achter elkaar, één persoon voor en één persoon achter. Hierdoor heeft de Twizy een totaal ander gevoel dan welke andere auto dan ook. Verder is het super gaaf dat de deuren niet naar buiten gaan maar naar boven.

Nadat we hartelijk welkom zijn geheten door Dennis, lopen we naar onze Twizy toe, nummer 4. Ze hebben bij Renzy momenteel zes Twizy’s maar hopen in de toekomst nog uit te breiden. Hij legt ons rustig en duidelijk uit hoe alles aan de auto werkt. Het is ontzettend eenvoudig, de auto is een automaat en werkt simpel met vooruit, achteruit en neutrale versnelling.

Renzy tour

De verschillende tours

Zoals ik al eerder vertelde, zijn er verschillende routes die je kunt kiezen.

  • Duin & strandroute
  • Kids tour
  • Historie & kastelen route
  • Polder- en windmolenroute
  • Tulpen en bollenvelden
  • Dahlia showtuinenroute

Wij kozen voor de historie & kastelenroute die langs verschillende mooie kastelen en landgoederen gaat en onderweg vertelt over de historie van de bollenstreek. Leuk om te vermelden is dat de tours een combinatie zijn van een GPS tour en een audio tour. Het is ontzettend fijn want de Tomtom staat automatisch ingesteld dus je kunt de weg niet kwijt raken. Onderweg leert de audio tour je van alles over de omgeving en de bezienswaardigheden die je aandoet.

Renzy tour

Beleef een uniek dagje weg

Dan nu echt over onze ervaring met Renzy.nl, echt een aanrader. We reden weg en hadden meteen door hoe de Twizy werkte. Het is vrij eenvoudig en daardoor voor bijna iedereen geschikt. Om de beurt reden we een stukje en het werkte ideaal met de automatisch ingestelde Tomtom die de route duidelijk aangeeft. Het was in het begin even wennen aan de knipperlichten want die maken een heel grappig geluid. Onze eerste stop was ’t Huys Dever, een prachtige oude Donjon uit de 14de eeuw in Lisse. Je kunt de Donjon gratis bezoeken dus dat hebben we ook gedaan. Verder kwamen we langs mooie stops zoals de ruïne van Teylingen en Landgoed Kasteel Oud Poelgeest. De route zelf is maar 32 kilometer dus je hebt voldoende tijd om op meerdere van de stops uitgebreid te wandelen of het gebouw te bekijken.

Renzy tour

Je kunt natuurlijk ook even ergens stoppen om te lunchen maar helaas is dat momenteel niet mogelijk in verband met de corona maatregelen. Daarom hebben wij lekkere broodjes meegenomen en hebben bij landgoed Huys te Warmont even wat gegeten tijdens een rondje wandelen door de mooie bossen. Bij terugkomst werden we weer vriendelijk verwelkomd en moesten we helaas de Twizy weer inleveren.

Praktische informatie over de Renzy tour

  • Je kunt een Twizy tour doen bij Renzy vanaf €65,-
  • Je betaalt per Twizy €150,- borg per pin of contant.
  • Voor het rijden in de auto’s heb je een geldig Nederlands rijbewijs nodig.
  • Kom op tijd want zo is er genoeg tijd om alles uit te leggen.

Disclaimer: Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Renzy. Echter deel ik niet anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij wel eens een Renzy tour willen doen? Welke van de routes lijkt jou het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Tulpenroute Dronten

~ Bezoek het mooie Schiedam

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “Renzy tour: ontdek de bollenstreek in een Twizy”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge