Dag 13: 25 februari 2016

Vandaag reden we van Kumasi naar Cape Coast. Tijdens deze lange rit hebben we een stop gemaakt bij de Slave River. Het was een lange dag in de bus dus het bezoek aan de Slave River was even lekker. Even de benen strekken, ook hebben we daar lekker een boterhammetjes gegeten. Na een kort bezoek gingen we weer verder. Aangekomen in Cape Coast was iedereen gelijk blij, een zwembad! Net zoals in Mole ging iedereen na het opzoeken van zijn kamer gelijk naar het zwembad. Tot het avondeten heeft de hele groep gezamenlijk gezwommen. We kregen bij het avondeten te horen dat we toch twee nachten in Cape Coast zouden overnachten. Geen koffers inpakken vanavond dus! ’s Avonds was er vrije tijd, waarbij sommige bij het bandje gingen kijken en dansen. Andere besloten vroeg te gaan slapen en weer andere (waaronder ik) speelden heel origineel een paar potjes weerwolven.

Dag 14 van mijn reisdagboek: 26 februari 2016

Vandaag hebben we vanuit Cape Coast fort Elmina bezocht. In het fort aankomen heeft Cyprus zelf ons een goede rondleiding gegeven. We hebben een aantal uur rondgelopen in het fort. Bij elke kamer of plek wist Cyprus wel een verhaal. Erg onder de indruk van alle verhalen liep iedereen terug naar de bus. Na een vrij lange rit kwamen we aan bij het tweede activiteit van vandaag, Kakum National Park. Het nationale park waar je over touwbruggen van ongeveer 40 meter kunt lopen.

Een sportieve gids nam ons mee door het regenwoud. Ze vertelde over de flora en fauna. Aangekomen bij de bruggen bleek het toch wel erg hoog te zijn. Iedereen heeft zijn/haar angsten overwonnen en de touwbruggen getrotseerd. Nadat iedereen met zweet terugkwam uit het regenwoud was het tijd om weer terug te keren naar onze accommodatie in Cape Coast. Gelukkig was het zwembad nog niet dicht en je raadt het al. Iedereen trok zijn zwembroek of bikini weer aan. ’s Avonds was het tijd voor het buffet en vervolgens hebben we de totale reis besproken. Iedereen heeft inbreng gehad in het gesprek en vragen gesteld. Dit was het officiële einde van de reis. Natuurlijk zijn de meeste nog een week langer gebleven in Beyin en Axim maar dit was het officiële einde.

reisdagboek

Benieuwd naar het volgende reisdagboek? Volg GlobeGirl op Twitter en Facebook voor alle updates.

Meer reisdagboeken?

~ Reisdagboek Ghana dag 1 t/m 4

– Reisdagboek Ghana dag 5 t/m 8

~ Reisdagboek Ghana dag 9 t/m 12

3 gedachten over “Reisdagboek Ghana dag 13 & 14 [2016]”

  1. Wat een super mooie reis heb je gemaakt in Ghana zeg! Ik moet heel eerlijk zeggen dat er weinig Afrikaanse landen zijn die mij echt trekken, maar Ghana lijkt me wel super mooi! En wat heb je veel gedaan in de tijd dat je er was zeg 😀 Heel leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge