Precies een jaar geleden ben ik op reis geweest door Oost-Canada. Na één dag was ik eigenlijk al verliefd op het land. Vandaag deel ik vijf redenen om op vakantie te gaan naar Canada. Waarschijnlijk kun je al deze redenen herkennen als je zelf ook al eens naar het mooie land bent geweest. En twijfel je om op reis naar Canada te gaan? Dan zal je na het lezen van dit artikel niet langer twijfelen!

thousand islands

1. Natuur

De meeste mensen gaan rondreizen in Canada en dat is naar mijn mening ook het allerleukste, met name door de mooie natuur. Zowel in het oosten als het westen kun je de mooiste landschappen vinden. Je kunt uren rondrijden en alleen maar natuur zien en geen enkel dorpje of stad. Een aantal natuurlijke hoogtepunten van Oost-Canada zijn de Niagara Falls, Sandbanks Provincial Park, Chute Montmorency en Thousand Islands.

CN Tower

2. Moderne steden

Een reis naar Canada is uniek door de combinatie van mooie natuur met moderne steden. De grotere steden zijn modern zoals Toronto, Montreal, Vancouver en Edmonton. Het is een leuke combinatie om af en toe een stad te bezoeken en vervolgens weer lekker door te reizen naar de natuur. Toronto, Quebec en Montreal zijn in het oosten echt leuke steden om te bezoeken. Daarnaast kun je in Ottawa enorm veel koloniale invloeden terug vinden in het centrum van de stad.

camperroute door Oost-Canada - reis naar Canada

3. Seizoenen

Canada kent net als Nederland echt verschillende seizoenen. Wij waren er in oktober en in het begin van onze reis naar Canada was het nog 15 graden en aan het einde hebben we met -4 en sneeuw door de natuur gewandeld. Het is erg gaaf om de natuur zo te zien veranderen, je raakt daarom eigenlijk nooit verveelt van het land want ieder seizoen is weer totaal anders. Voor mij staat er nog op mijn bucketlist om in de zomer naar Canada te gaan, om zo het verschil met de herfst en winter te kunnen zien.

camperroute door Oost-Canada

4. Vriendelijkheid

De Canadezen zijn ontzettend vriendelijk, je kunt altijd de weg vragen of hulp op een andere manier. Het voelt in veel gevallen ook een stuk oprechter dan bij de Amerikanen. Je wordt overal vriendelijk welkom geheten en vaak maken ze even een praatje om te weten te komen waar je vandaan komt. We kregen op veel plekken ook leuke tips om te doen in de omgeving en zo kwamen we op de leukste en meest unieke plekken terecht.

camperreis canada - vakantie Canada

5. Goede infrastructuur – reis naar Canada

Een heel groot voordeel is in mijn ogen de goede infrastructuur. Doordat het wegennetwerk ontzettend goed is, kun je hier zelf op pad gaan met een camper of huurauto. Zelf hebben wij twee weken lang gereden met deze camper en hebben we nooit problemen gehad met de weg. Je kunt met Google Maps gewoon alle routes vinden en zonder problemen navigeren. Onderweg staat ook overal goed aangegeven wanneer er een picknickplek is of iets moois te bekijken zoals een waterval.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij op reis naar Canada willen gaan? Zo ja om welke reden zou jij voornamelijk gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Rondreis Oost-Canada met een camper

– CN Tower

~ Niagara falls

Bewaren op Pinterest?

8 gedachten over “5x waarom een reis naar Canada maken leuk is!”

  1. Ik snap je helemaal en zit er het zelfde in als jij. Canada is zo mooi. In 2011 reisde ik met mijn gezin 7 maanden door Amerika en Canada. Eerst waren we een tijdje aan de oost kant en reden onderlangs van Toronto tot Thunderbay waar we Amerika weer in gingen en een maand later gingen we Canada weer in en bezochten parken als, Banff en Jasper, maar ook Vancouver en Vancouver Island. Ik vond de natuur ook prachtig en de mensen ontzettend aardig en de wegen zijn beter dan in Amerika.

  2. Tot voor kort had ik nooit echt nagedacht over een reis naar Canada. Totdat ik onlangs foto’s voorbij zag komen van de prachtige natuur. Nu weerhoudt alleen de kou me er nog van om daadwerkelijk een reisje in te plannen. Haha!

  3. Supergaaf! Canada staat ook hoog op mijn lijstje! Ik heb daar (vakantie)vrienden wonen en dat is één van de redenen waarom ik zou willen gaan. Naast dat ik daar vrienden heb wonen lijkt Canada mij heel mooi en vooral Vancouver Island. Mooie ervaring hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge