Bij een reis naar Amerika denk je al snel aan New York, Las Vegas, Miami en natuurlijk de Grand Canyon. Toch heeft de Verenigde Staten veel meer te bieden dan alleen bekende steden en de Grand Canyon. Met name West Amerika laat zich perfect bereizen met een camper of camperbusje. In deze blog nemen we 3 indrukwekkende parken in West Amerika onder de loep. Heb jij ze al op je lijstje staan?

parken in West Amerika

Death Valley

De Death Valley woestijn staat bekend om haar duizelingwekkende temperaturen in de zomer. Vele hitterecords zijn hier gesneuveld en in de zomer worden vaak grote delen van het park afgesloten. Dit komt omdat de bizarre temperaturen in Death Valley zo hoog zijn dat het echt gevaarlijk wordt, zelfs om gewoon er met je auto of camper doorheen te rijden. 

In het voor en najaar is het wel prima te bezoeken, al zijn er wel wat strenge regels. Je dient bijvoorbeeld een X-aantal gallon water bij je te hebben en je krijgt voorlichting, hoe je voorkomt dat je auto overhit raakt (airco uit, dus!). Mocht je het geluk hebben het park in te mogen in het voor of najaar, bezoek dan de prachtige zoutvlaktes (Badwater Basin) of één van de vele prachtige uitkijkpunten (Danté’s viewpoint).

parken in West Amerika

Yosemite Valley

Deze prachtige vallei werd bekend door haar unieke rotsformatie. Yosemite Valley is gelegen in de staat Californië en kent net als Nederland, 4 seizoenen. Elk seizoen heeft haar eigen charmes. De lente blinkt uit omdat net na de winter, de watervallen door het smeltwater groots in indrukwekkend zijn. De vele bloemen die in de lente in bloei staan maken het helemaal af. De herfst is ook een zeer mooie periode om naar Yosemite Valley te gaan. Tijdens het wandelen in Yosemite Valley zal je worden getrakteerd op prachtige herfstkleuren van alle verschillende bomen en ook zal je in deze periode het meeste kans hebben om beren en ander groot wild te zien.

parken in West Amerika

Bryce Canyon – parken in West Amerika

Veel kleiner dan grote broer de Grand Canyon, maar op haar eigen manier net zo mooi. Bryce Canyon laat zich goed bewandelen. De rotsformaties (ook wel amfitheaters genoemd) bewonder je het best vanuit de Canyon zelf. Het is bijna alsof iemand heel creatief is geweest met stenen stapelen, maar niets is minder waar. Door duizenden jaren erosie heeft de natuur al deze pracht uitgeslepen.

Bovenstaande hoogtepunten behoren tot een grote rondreis door West Amerika, gemaakt met een klein maar super hip camperbusje. Meer weten? Lees dan het hele avontuur op https://destift.nl.

Zou jij deze parken in West Amerika ook willen bezoeken? Welke van de drie lijken jou het mooist? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Verenigde Staten?

~ Mooiste stranden van Florida

~ New York

10 gedachten over “Drie prachtige parken in West Amerika: Death Valley en meer”

  1. Ik ben ooit wel in New York en in Florida geweest, maar zou dolgraag nog een keer terug willen om juist dit soort parken te bezoeken. Vooral Yosemite Valley lijkt me dan geweldig vanwege de natuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge