Het waddeneiland Texel is één van mijn favoriete plekken om in Nederland te bezoeken. Het moment dat ik Den Helder in kom, ben ik al meteen in de vakantiemodus. Deze praktische informatie Texel is voor mensen die op zoek zijn naar een leuke vakantiebestemming en het goed willen regelen.

Reizen naar Texel

Omdat Texel een eiland is, moet je hier met de boot heen. De Teso vaart van Den Helder naar Texel. De boot vaart twee keer per uur en doet er, afhankelijk van de stroming, ongeveer 15-20 minuten over. Nu is het natuurlijk nog de vraag hoe je in Den Helder komt. Dat is namelijk ook afhankelijk van het volgende puntje, vervoer op het eiland. Als je op het eiland de auto wilt gebruiken, kun je eenvoudig naar Den Helder rijden. Maar als je liever wilt lopen of fietsen kun je de auto in Den Helder parkeren maar kun je ook met de trein naar Den Helder reizen. Dit is eenvoudig want de trein brengt je tot in Den Helder en vervolgens gaan er meerdere bussen naar de veerboot.

Wat te doen op Texel

Vervoer op het eiland

Meerdere keren ben ik op Texel geweest dat ik alleen een fiets tot mijn beschikking had. Dit is ontzettend leuk maar dan heb je wel meerdere dagen nodig om het hele eiland te ontdekken. Met de auto gaat dit, logischerwijs een stuk sneller. Blijf je een week op Texel? Dan kun je gewoon met de fiets alles ontdekken. Ga je maar één nachtje naar Texel, dan zou ik ervoor kiezen om met de auto te gaan. Natuurlijk kun je altijd nog op het eiland een fiets huren wanneer je naar Texel komt met de auto. Ga je per fiets? Houd er dan rekening mee dat het erg waait op het eiland, sommige tochten duren dus langer dan je misschien van thuis gewend bent.

Praktische informatie Texel

Accommodaties op Texel

Op Texel zijn verschillende dorpen zoals Den Burg, De Cocksdorp en De Koog. Praktische informatie Texel over de accommodaties? Je kunt het best een dorp kiezen dat bij jou past. Zelf vind ik het ook altijd leuk om twee verschillende accommodaties te bezoeken. Mijn favorieten zijn De Koog en De Cocksdorp. In de Koog heb je een bruisend centrum en kun je genieten van heerlijke restaurants en sfeervolle winkels. Bij De Cocksdorp zit je midden in de natuur vlakbij de vuurtoren. De prijs van een overnachting ligt tussen de €60 en 100 euro per nacht, afhankelijk van de mate van luxe die je wilt hebben. Je kunt natuurlijk ook voor een camping kiezen, die zijn er ook genoeg op Texel. Dan betaal je €15 tot 20 euro per nacht.

Wat te doen op Texel - Praktische informatie Texel

Praktische informatie Texel rond het betalen

Texel is een Nederlands eiland en daardoor wordt hier de Euro gebruikt. Je kunt hier vrijwel overal gewoon pinnen in winkels, restaurants en cafés. Maar denk er aan dat je bij bijvoorbeeld het beklimmen van de vuurtoren of het kopen van een klein ijsje, vaak niet kunt pinnen. Het is dus verstandig om een aantal contanten op zak te hebben voor kleine uitgaven. Verder zijn er meerdere pinautomaten in de dorpen en kan je dus altijd nog extra contant uit de muur halen.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Texel? Welke tips neem jij mee op vakantie naar het eiland? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Texel?

~ Wat te doen op Texel – 10 tips

~ Met de camper naar Texel

6 gedachten over “Praktische informatie Texel: boot, betalen en meer”

  1. Inderdaad is Texel een mooi eiland om te bezoeken. Je kunt er heerlijk fietsen. En omdat je met de boot overvaart heb ik altijd direct een vakantie gevoel. Ook al is het maar voor 1 nachtje.

  2. Oh, nu krijg ik wel weer zin om terug te gaan naar Texel, is alweer zo lang geleden dat we daar zijn geweest. Een auto is inderdaad wel handig op dit eiland, omdat het toch best wel groot is, in tegenstelling tot Ameland en Schier.

  3. Ik kan een rondleiding en proeverij bij Texels (bier) ten zeerste aanraden. Erg leuk en erg genoten van ons korte weekend (een nacht). We hebben gelogeerd bij de Lindeboom (uit mijn hoofd). Ook erg leuk en een fijne locatie om te verblijven. Het kleinschalige en intieme restaurantje (bijna een huiskamer-restaurant) daar in de buurt was waan-zin-nig. Ik ben even de naam kwijt maar als we ooit weer naar Texel gaan (in dit geval: mogen. En ik doel op de coronacrisis) dan weer ik het allemaal weer doen. Oja! En schepenboerderij De Waddel! Was ontzettend gaaf.
    Rory onlangs geplaatst…Hoe je jezelf met een kookboek even elders waantMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge