Rovinj is één van de mooiste steden in Noord-Kroatië. Het stadje ligt op een heuvel en vormt een schiereiland. Hierdoor kun je eenvoudig de hele binnenstad doorlopen en genieten van de mooie oude straatjes. Het stadje is ontzettend oud want er zijn al geschriften uit de Romeinse tijd. Tegenwoordig wonen er ruim 15.000 inwoners in de stad en is het een mooie plek om te bezoeken tijdens een vakantie in Noord-Kroatië. De Rovinj boottocht is een hoogtepunt dat niet mag worden overgeslagen.

Rovinj boottocht

Noord-Kroatië

Het Noorden van Kroatië is een heerlijke plek om vakantie te vieren. Je kunt hier genieten van mooie natuur, prachtige stadjes en oude ruïnes. Daarnaast is er voldoende kustlijn dus ook aan fijne stranden en helder blauw water ontbreekt het niet. Je kunt Rovinj bezoeken vanuit Pula of vanuit Rijeka. Soms kiezen mensen er ook voor om Rovinj te bezoeken vanuit Slovenië omdat dit maar op 1,5 uur rijden ligt. Naast Rovinj zou ik aanraden om Pula en Poreç te bezoeken in Noord-Kroatië.

wat te doen in Pula - Rovinj boottocht
wat te doen in Pula

Boottocht

De boottocht vertrekt ieder uur vanuit de haven van Rovinj. Wij vertrokken om 13 uur en besloten dus daarvoor nog even een hapje te eten. Wij kozen voor de één uur durende boottocht maar je kunt bijvoorbeeld ook een zeiltocht bij zonsondergang boeken. De één uur durende tocht was ontzettend gaaf, je vaart de haven uit en hebt meteen een prachtig uitzicht over de hele kustlijn. Het stadje Rovinj zie je mooi liggen. Op de terugtocht vaar je vlak langs de oude stad en onderweg kom je langs een ruige kustlijn met helder blauw water. De boot heeft een glazenbodem waardoor je de onderwaterwereld aan je voorbij ziet schieten. De kapitein weet veel van de omgeving en vertelt onderweg over de geschiedenis van de stad en de omgeving. Verder kent hij de mooiste plekken om de onderwaterwereld te laten zien. Het is echt een heel leuk activiteit om te doen tijdens een vakantie in Noord-Kroatië.

Rovinj boottocht

Snorkelen

Het water in de Adriatische zee is ontzettend helder en daardoor uitstekend geschikt om te gaan snorkelen. Je kunt de boottocht doen met een snorkelstop. Je doet dan de normale boottocht en wordt op het eiland Otok Sveta Katarina afgezet en kunt daar genieten van 1 tot 2 uur snorkelen. De volgende boottocht komt je dan vervolgens weer ophalen. De onderwaterwereld is prachtig hier met mooie vissen en allerlei soorten Europees koraal. Wij hadden geen zwemkleding mee dus besloten hier niet voor te gaan maar tijdens een volgend bezoek aan Rovinj zou ik het zeker wel doen!

Rovinj boottocht

Praktische informatie boottocht Rovinj:

  • Panorama Glass Boat Rovinj bevindt zich op Obala Pina Budicina 52210 in de haven.
  • De kosten van een 1 uur durende boottocht zijn €10 euro. Kosten inclusief snorkelen zijn €25 euro en voor de avondtocht is het €20 euro per persoon.
  • Zorg voor een mooie camera en als je gaat snorkelen natuurlijk zwemkleding. Verder is er voldoende schaduw maar zonnebrand, zonnebril en een petje zijn aan te raden.

Zou jij een Rovinj boottocht willen maken? Ben jij wel eens in Kroatië geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Kroatië?

~ Wat te doen in en rond Pula

~Dubrovnik Kroatië

4 gedachten over “Rovinj boottocht – dit mag je niet missen in Noord-Kroatië”

  1. Wij zijn op dit moment in Kroatië. Willen overmorgen een boottocht gaan doen dus bedankt voor de info!

    IJsland is dan ook nog wel een aanrader als je altijd met je camera op pad gaat😉.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge