Tijdens de voorbereidingen van een stedentrip naar Bremen, is het fijn om praktische informatie te hebben. Zoals wat zijn de beste wijken om een accommodatie in te hebben of is het makkelijk met het vliegtuig of de trein te gaan? Vandaag deel ik alle informatie die jij nodig hebt om een leuke stedentrip naar Bremen in Duitsland te plannen. Mijn ervaring met de stad is erg positief dus ik hoop dat dit voor jullie ook geldt.

Praktische informatie Bremen

Vliegen of met de trein?

Zelf zijn wij met de trein naar Bremen gegaan, ik vond het ideaal want je kunt gewoon vanuit jouw eigen huis weg gaan. Je hoeft niet eerst naar Schiphol te gaan. Vanuit Rotterdam naar Bremen doe je er ongeveer vijf uur over en kost een retourtje €40 euro. De andere optie is natuurlijk het vliegtuig, je kunt vanuit Amsterdam rechtstreeks naar Bremen vliegen in 55 minuten. Denk er daarbij wel aan dat je eerder op het vliegveld moet zijn en nooit meteen in de stad bent. Met de trein stap je in het centrum van de stad uit. Een retourtje met het vliegtuig naar Bremen kost ongeveer €100-150 euro.

Praktische informatie Bremen

Vanaf het station naar de stad

Aangezien ik zelf het meest zou aanraden om met de trein naar Bremen te gaan, behandel ik hier ook alleen hoe je vanaf het station naar de stad komt. Eigenlijk is het erg makkelijk vanaf het station is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar het grote plein van de stad. Je loopt via de groene strook die het centrum omringt, het grote marktplein met de Dom zo op. De route is erg makkelijk met het station in jouw rug loop je gewoon alleen maar rechtdoor.

vervoer Bremen

Vervoer binnen de stad

Eigenlijk is vrijwel alles gewoon per voet bereikbaar. Als je een accommodatie hebt die een beetje in het centrum ligt, kun je eigenlijk alles gewoon lopend doen. De binnenstad is niet groot en alles staat duidelijk aangegeven. Mocht je toch naar plekken willen die iets verder zijn, zoals Waterfront winkelcentrum, dan kun je de tram nemen. Het vervoer is goed geregeld, je kunt bij bijna elke halte enkeltjes, retourtje of een dagkaart kopen. Het makkelijkst is om een 4 stippenkaart te kopen, daarmee kun je dus vier enkeltjes rijden.

Accommodaties in Bremen

Over het algemeen is de stad erg goedkoop en ook de accommodaties zijn dus goed te betalen. Zelf hebben wij een accommodatie geregeld via Booking.com maar het was een appartement. Ideaal want dan kun je de kosten drukken door zelf te koken. Het appartement lag in het centrum van de stad en daar zijn dan ook voldoende accommodaties te vinden. Je betaalt gemiddeld €65-70 euro per nacht in Bremen. Dat valt erg mee vergeleken met andere steden in Europa.

Betalen in de Duitse stad

Gelukkig behoort Bremen natuurlijk tot ons buurland Duitsland en is het betalen in de stad vrij makkelijk omdat ze de Euro hanteren. Toch is er wel een degelijk groot verschil tussen Bremen en ons eigen land. In Bremen heeft bijna geen enkele winkel een pinapparaat, je moet bijna overal contant betalen. Zo kwamen wij een aantal keer geld te kort omdat we verwacht hadden dat we konden pinnen. Mijn belangrijkste tip is dus zorg ervoor dat je constant genoeg contant op zak hebt. Zo kun je alles ook daadwerkelijk doen wat je graag wilt en moet je niet steeds op zoek naar een pinautomaat voordat je ergens iets kunt kopen of naar binnen kunt.

Met deze praktische informatie Bremen kun je vast wel verder. Zou jij gaan vliegen of met de trein naar Bremen gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Duitsland?

~ Mountainbiken in de Eifel

– Skiën in Willingen

Bewaren op Pinterest?

5 gedachten over “Praktische informatie Bremen: betalen, vervoer en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge