Het is zonder twijfel het tofste wat ik ooit gedaan heb in mijn leven. Parachute springen op Texel! Ik was net 18 en besloot in mijn eentje naar Texel op vakantie te gaan, niemand had vrij dus ik ging alleen. Zelf vond ik het echt ontzettend gaaf en daarom deel ik mijn ervaring graag met jullie. Parachute springen is namelijk echt te gek!

Parachute springen op Texel

Van te voren boeken – echt druk

Het belangrijkste is om online te reserveren, want parachute springen is ontzettend populair en de meeste paracentra hebben het daarom erg druk. Ik besloot een dag van te voren dat ik wilde springen en er was gelukkig een last minute plekje vrijgekomen maar anders had ik minimaal een week moeten wachten. Het maken van een tandem sprong is de enige optie als je zelf geen certificaat hebt om te mogen springen. Ik heb dit ook gedaan en ik moet zeggen dat het alsnog voelt alsof je alleen in de lucht bent. Maar ver van te voren is ook niet verstandig, want je wilt natuurlijk wel met goed weer springen.

De uitleg en de sprong

Als je aankomt, krijg je uitgebreide uitleg over wat er allemaal gaat gebeuren. Zelf vond ik het ontzettend leerzaam en duidelijk, ik vond het geen moment spannend of eng. Doordat het heerlijk weer was, hebben we lekker in het gras zitten wachten totdat we echt gingen springen. Van te voren werd er gevraagd of ik bang was, ik zei nee. En toen bleek dat we mee gingen met het vliegtuig van het Nederlandse stuntteam, we gingen dus veel hoger het vliegtuig uit dan normaal. Dit betekende een langere vrije val, echt te gek! Je kunt Texel ontzettend goed zien liggen en uiteindelijk zag ik zelfs Vlieland liggen. Het was ontzettend helder en daar hadden we dus geluk mee.

Vanaf het moment dat de parachute uit gaat, kun je heerlijk relaxt genieten van het uitzicht. Je kon het hele eiland zien en ik herkende een aantal plaatsen zoals de Koog, Oudeschild en Cocksdorp. Net voordat we gingen landen, zag ik zelfs mijn eigen tentje staan op de camping. Hoe leuk is dat? De landing ging soepel en ik riep meteen, ik wil nog een keer! Helaas is dat er nog niet van gekomen maar het staat zeker op mijn verlanglijstje.

Parachute springen op Texel

Foto’s en video’s achteraf van het parachute springen op Texel

Iets waar ik echt ontzettend van baal is, dat is ervoor koos om geen foto´s en video´s te laten maken. Ik heb dus buiten de foto voordat ik vertrok en de foto van het vliegtuig, geen herinneringen aan de bijzondere ervaring. De volgende keer dat ik het zou doen, zou ik zeker extra betalen om in ieder geval beeldmateriaal te hebben. Op mijn lijstje staat om de volgende keer te springen in Ameland, dan zal het uitzicht weer anders zijn. Als ik het ga doen, dan laat ik zeker foto´s maken.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening. Enkele foto´s zijn afkomstig van Parachutepsringen.nl.

Zou jij willen parachute springen op Texel? Zou jij het durven? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Texel?

~ Leukste activiteiten op Texel

~ Overnachten op Texel

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Parachute springen op Texel, een aanrader!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge