Persoonlijk vond ik je hier het mooiste uitzicht van Lissabon hebt. Het gebouw is vrij smal, namelijk maar twee meter, dus het kan best krap zijn. Je vindt de Padrão dos Descobrimentos vlakbij de Belém toren dus die twee bezienswaardigheden kun je goed combineren. Vandaag vertel ik je alles wat je moet weten over deze locatie, het uitzicht en natuurlijk alle praktische informatie!

Monument ter ere van de ontdekkingsreizigers

Dit monument is neergezet ter nagedachtenis aan de Portugese ontdekkingsreizigers in de 15e en 16e eeuw. Het monument is neergelegd in 1960 op de 500ste sterfdag van Hendrik de Zeevaarder, één van de leiders in het ontdekken van de wereld vanuit Portugal. Hij is afgebeeld als voorman op het monument. Verder staan er nog 32 andere personen die een rol hebben gespeeld in de ontdekkingsreizen op het monument. Inmiddels tientallen jaren later, is het monument zelf omstreden en minder geaccepteerd dan het in 1960

52 meter hoog

Desondanks het is uitzicht vanaf de top van het monument prachtig. Voor €6 kun je de tentoonstelling en het uitzicht bekijken. Het is één van de weinige uitzichtpunten in Lissabon met een lift dus je hoeft niet zelf naar boven te lopen. Op het dak, dat op 52 meter hoog ligt, heb je een geweldig uitzicht over de hele stad. Je kunt de Ponte 25 de Abril (rode brug) prachtig zien liggen en ook het Christus beeld zie je aan de overkant van de Taag. Uiteraard zie je ook de Belém toren en de gehele binnenstad. De bovenkant van het gebouw is maar twee meter breed dus het is erg smal. Wees hierop voorbereid, als je hoogtevrees hebt, kan dit als spannend ervaren worden!

Mooiste uitzicht van Lissabon

Tentoonstelling

Beneden in de toren heb je een tentoonstelling die Lisbon experience heet. Dit is een unieke multimedia voorstelling die de geschiedenis van de stad Lissabon stap voor stap doorloopt. Zo kun je enorm veel leren over de ontwikkeling van de stad Lissabon, van een klein dorp tot een wereldstad. Elk halfjaar zijn er ook nog klein tentoonstellingen die toegevoegd worden. Momenteel vind je er ook een tentoonstelling over de schaduwkanten van de Belém toren. Buiten voor de deur van het monument vind je een mozaïek vloer van een windroos, die de Portugese ontdekkingsreizigers altijd op hun tochten meenamen.

Mooiste uitzicht van Lissabon

Praktische informatie mooiste uitzicht van Lissabon:

  • Openingstijden zijn dagelijks van 10:00 tot 18:30.
  • Entreekosten: €6 per persoon. Dit is de prijs voor zoveel de tentoonstelling als het uitzichtpunt.
  • Meer informatie vind je op de website.
  • Er is een lift aanwezig dus je hoeft geen trappen te lopen!

Zou jij ook gaan voor het mooiste uitzicht van Lissabon? Ben jij wel eens in Lissabon geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Lissabon?

~ 15 tips wat te doen in Lissabon

~ Accommodatie in Lissabon

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Mooiste uitzicht van Lissabon – Padrão dos Descobrimentos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge