Tijdens onze camperrondreis in het oosten van Canada besluiten wij om een bezoek te brengen aan de Verenigde Staten. De grensovergang Canada naar Amerika is een grensovergang waar ik vaak vragen over krijg. Ik kan je vertellen, het was een avontuur dus vandaar dit artikel over deze ervaring.

Met de camper over de grens

Grensovergang Canada naar Amerika

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om de grens over te gaan, wanneer je vliegt van Canada naar Amerika of andersom, is er weinig verschil met een andere vlucht. Echter zijn wij Europeanen natuurlijk niet gewend om met de auto bij de grens te moeten wachten. Met de camper is het helemaal een belevenis omdat het bij de grensovergang Canada naar Amerika niet toegestaan is om verse producten zoals fruit en groente mee te nemen. Zorg daarom dat je dit allemaal niet aan boord hebt, voordat je richting de grens rijdt.

Grensovergang Canada naar Amerika

Grensovergang Thousand Islands

Tijdens deze vakantie waren wij in de Canadese staat Ontario en was het plan om naar de staat New York te gaan. Wij kiezen daarom voor de grensovergang bij Thousand Islands, een natuurpark wat deels in Canada en deels in de Verenigde Staten ligt. Van te voren hebben wij ons ingelezen over de grensovergang en deze werd vrij goed beschreven. Het is een prachtige locatie, midden op een eiland na de bekende Thousand Islands bridge die in 1937 al werd gebouwd. Verder is het een grensovergang die over het algemeen niet heel druk is.

Grensovergang Canada naar Amerika

Grensovergang Canada naar Amerika – reken op een lange wachttijd

Eerst kom je in een lange wachtrij met auto’s, bussen en vrachtwagens te staan. Wij nemen de rij voor grotere voertuigen omdat onze camper niet tussen de auto’s mag. Hier krijgen we een formulier wat we moeten invullen met welke levensmiddelen wij in de camper hebben. We vullen dit keurig in en krijgen vervolgens een check van de camper. Elk kastje, laatje en hoekje wordt bekeken dus zorg dat je dit nauwkeuring invult. De camper is door de keuring en vervolgens zijn wij aan de beurt. Als je geen Amerikaan of Canadees bent, moet je de camper parkeren en in het gebouw gaan om de grens te mogen passeren. Het duurt enige tijd voordat we aan te beurt zijn en dan gaat het redelijk snel. Alle paspoorten worden nagekeken, de douanier stelt een aantal vragen, en vervolgens krijgen we allemaal een wit papiertje in ons paspoort geniet. We mogen door! In totaal nam dit ongeveer 1,5 uur in beslag dus ik zou zeggen neem er een kopje koffie bij en wachten maar!

visum voor Sri Lanka - vakantie naar canada

Van Canada terug naar USA: het witte papiertje

Wanneer je van Canada naar de Verenigde Staten over de grens gaat, als buitenlandse toerist, krijg je een wit papiertje in je paspoort geniet. Toen wij aankwamen in Amerika werd meerdere keren herhaalt dat het enorm belangrijk is dat dit papiertje er op de terugweg weer uitgehaald wordt. Eenmaal aangekomen in Canada realiseren wij ons allemaal te laat, dat het papiertje nog in ons paspoort zit. Sh*t! Wat moeten we nu? Uiteindelijk zijn we naar de ambassade in Ottawa geweest en hebben deze het papiertje uit het paspoort gehaald. Een goede les, als dit niet gebeurt bij de grenspost, meteen actie ondernemen! In totaal heeft deze grensovergang maar 15 minuten geduurd.

Ben jij wel eens bij de grensovergang Canada naar Amerika geweest? Vond jij het ook zo spannend? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Canada?

~ Niagara watervallen

~ Thousand Islands

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge