De zomer is in volle gang en we trekken er weer massaal op uit nu dat het weer kan. Vakantieland Italië wordt onder andere volop bezocht. En dat begrijpen we allemaal, toch? In Italië kun je als de beste dat ultieme vakantiegevoel ervaren; waar je ook bent. Daarom delen we de mooiste Italiaanse bestemmingen voor het najaar.

Sommige Italiaanse bestemmingen worden echter nóg mooier en leuker wanneer je ze in het najaar bezoekt. Het aantal toeristen is dan aanzienlijk geslonken, de temperaturen zijn nog steeds heerlijk maar niet overweldigend, en alles is een stukje goedkoper. Daarbij komt ook nog dat de natuur in het najaar werkelijk magisch is!

Zie jij een reis naar Italië wel zitten komende herfst? Dan zijn deze bestemmingen top om te bezoeken:

mooiste Italiaanse bestemmingen

1.    Florence, Toscane – de mooiste Italiaanse bestemmingen

De kleurrijke en levendige hoofdstad van Toscane is natuurlijk het hele jaar door fantastisch. Maar in het najaar kleurt de stad nóg meer dan ooit tevoren. De groene, heuvelachtige omgeving transformeert in één groot kleurenpalet. Verschillende tinten rood, oranje en geel van de bladeren, alle kleurrijke huizen en het blauw van rivier de Arno; deze combinatie is goud waard!

2.    Perugia, Umbrië

De aan Toscane grenzende streek Umbrië, wordt ook wel het Groene Hart van Italië genoemd. Nog niet massaal ontdekt door het massatoerisme, is de hoofdstad van deze regio ook in de zomer geweldig om te bezoeken. Maar kom je in het najaar, dan is het pas écht feest in Perugia.


De kleurenpracht is tijdens deze periode overweldigend. Het is de perfecte tijd om erop uit te trekken in de bossen en de heuvels, terwijl de temperatuur nog steeds vaak boven de 20 graden ligt. Daarnaast is de verfijnde keuken van Umbrië in de herfst op zijn best. En hier kun je in het betoverende Perugia optimaal van genieten!

Lees ook: De Vespa Trip: op de scooter door Italië.

3.    Taormina, Sicilië

Met zijn perfecte ligging in het noordoosten van Sicilië, is Taormina dé vakantiebestemming voor velen. Gelegen op een heuvel met uitzicht over de Etna en de azuurblauwe kust, is deze pittoreske stad een lust voor het oog. Maar dit weten toeristen ook. En daarom krioelt het er tijdens de zomermaanden van…Hier wordt helaas ook gretig op ingespeeld door de locals, die prijzen massaal verhogen.


Oplossing? Kom in het najaar! Niet alleen is het er dan stukken minder druk; de overheersende hitte zorgt er daarnaast niet meer voor dat bij iedere stap het zweet van je voorhoofd druipt. Op deze manier kun je al het moois dat Taormina en zijn omgeving te bieden hebben pas écht waarderen.

Last minute naar Sicilië in het najaar? Bekijk dan snel alle opties voor een onvergetelijk verblijf.

mooiste Italiaanse bestemmingen

4.    Matera, Puglia – één van de mooiste Italiaanse bestemmingen

In de Zuid- Italiaanse provincie Puglia, ligt bovenop een heuveltop één van de oudste steden van de wereld.  Matera is niet alleen beroemd vanwege zijn grotwoningen en rotskerken; het stadje ligt bezaaid met culturele en historische bezienswaardigheden. Bovendien is de hele omgeving een absolute must om te bezoeken.

Zoals je je al kunt voorstellen, is ook deze bestemming geliefd bij jong en oud. In de zomer wordt het je dus niet gemakkelijk gemaakt om een accommodatie te vinden. Laat staan dat je foto’s kunt maken zonder tientallen mensen op de achtergrond…

Het najaar is dan ook de ideale periode om dit kleine wereldwonder te bezoeken. Bovendien liggen de temperaturen dan alsnog rond de 25 graden. Beter wordt het niet…

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.


Denk dus goed na wanneer je een vakantie naar Italië gaat boeken. Hoewel het ongetwijfeld altijd geweldig wordt, zijn veel bestemmingen tijdens het najaar ronduit magisch. Je ervaart Italië dan pas echt!

Zou jij naar één van deze mooiste Italiaanse bestemmingen willen reizen? Welke van deze vier trekt jou het meest aan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Italië?

~ Stedentrip Milaan

2 gedachten over “De mooiste Italiaanse bestemmingen om in het najaar te bezoeken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge