Dit is misschien een andere blog dan anders, dit is namelijk een hele persoonlijke. Zelf ben ik er na maanden onderzoek eindelijk achter gekomen waardoor ik de laatste jaren steeds rare uitslag kreeg op mijn huid. De conclusie van een lang onderzoek is dat is heftig allergisch ben voor parfum in alle vormen. Mijn eerste gedachte was: oh jee hoe moet dat nu op reis? Daarom deel ik mijn ervaring van reizen met een parfum allergie.

Reizen met een parfum allergie

Waar zit parfum allemaal in?

Het zal je niet verbazen maar parfum is een stof die echt in heel veel producten verwerkt zit. Je denkt al snel aan parfum zelf, dat is geen probleem om te missen wat mij betreft. Maar dan denk je verder aan wasmiddel, showergel, haarshampoo en bodylotion. Maar daarmee houd het helaas niet op want ook zonnebrand, after sun, handcrème en handzeep hebben vaak een gehalte aan parfum in de ingrediënten zitten. Meer informatie over de allergie kun je vinden op de kennisbank van Huidarts.com. Het is dus echt een product waar iedereen meerdere keren per dag mee in aanmerking komt. Ook op reis zal dit vervelend zijn.

Vanaf nu alleen met ruimbagage reizen

Hoewel ik graag met alleen handbagage reis en dan op de bestemming vaak zonnebrand, shampoo of after sun koop, is dat vanaf nu niet meer mogelijk verwacht ik. Het is namelijk in Nederland al best lastig om in de winkel tussen alle schappen de goede ongeparfumeerde zonnebrand te vinden, moet je nagaan in Mexico, Portugal of Thailand. Meestal vind ik fijn dat ik niet op mijn koffer hoef te wachten en zo door kan lopen. Daarnaast ben ik een lichte pakker en neem ik vaak niet veel mee. Vanaf nu zal dat dus anders worden en moet ik in ieder alle toiletartikelen van huis meenemen om zo op reis geen last te krijgen van allergische reacties.

Rekening houden met veel zaken

Daarnaast moet ik rekening houden met andere zaken, zoals het wassen van mijn kleding. Vaak deed ik dit halverwege de reis om zo voldoende schone items te hebben en niet 20 T-shirts of broeken mee hoef te nemen. Dit deed ik altijd bij een lokale wasserette maar ik heb geen idee welk wasmiddel ze daar gebruiken en of dit wel goed voor mijn huid is. Mocht ik dus op reis willen wassen, dan zal het een handwas worden met mijn parfumvrije wasmiddel van thuis. Een verandering waar ik wel rekening mee moet houden. Maar ook simpelere zaken zoals het wassen van mijn handen met zeep op het vliegveld. Dan zal ik mijn eigen zeep moeten gebruiken. Anders heb ik namelijk na een paar dagen hele rode vlekken op de binnenkant van mijn hand.

Reizen met een parfum allergie

Hoe zie ik reizen met een parfum allergie voor me?

Hoewel er veel zal veranderen nu ik weet van mijn parfum allergie, ben ik nog steeds enthousiast om op reis te gaan. Ik zal in de voorbereidingen een beetje aanpassingen moeten maken en op reis zelf ook maar het is allemaal te overzien. Gelukkig zie ik vaak het positieve in van een situatie en ben ik momenteel vooral blij dat ik na ruim 1,5 jaar eindelijk weet waar mijn huidproblemen vandaan komen. Heb jij ook een allergie of ziekte die invloed heeft op reizen? Dan ben ik erg benieuwd naar jouw ervaringen. Misschien nog wel het meest jammere, dat ik de hotel flessen shampoo en showergel niet meer kan verzamelen 😛

Zou jij kunnen reizen met een parfum allergie? Heb jij ook deze allergie en heb je tips? Laat het ons weten in de reacties!

Meer blogs?

~ Reizen tijdens corona

~ Leukste plekken op IJsland

10 gedachten over “Reizen met een parfum allergie: hoe moet dat nu?”

  1. Ah wat vervelend, het zit inderdaad in zoveel dingen verwerkt. Maar ik kan me goed voorstellen dat het fijn is om eindelijk te weten waar je al die tijd zo op reageerde. Ik heb zelf gelukkig geen last van allergie.

  2. ik heb er gelukkig geen last van maar het lijkt mij wel vervelend. je moet al met zoveel dingen rekening houden en dan ook nog eens met een allergie. als ik zou reizen dan zou voor mij de lol er al snel af zijn in ieder geval
    rachel onlangs geplaatst…Happy moments #31My Profile

  3. waar ben je dan exact allergisch voor? Is het de lucht of ene bepaalde stof? want stoffen kunnen in zoveel producten zitten. Kun je er wel tegen als anderen parfum ophebben of gaat het dan ook mis?

  4. ik heb hetzelfde probleem en heb al jaren niet meer gereisd.
    Hoe ga je om met overnachtingen in hotel/huisje? Hoe weet je waar zij de lakens en handdoeken mee wassen? Of neem je ook zelf beddengoed en handdoeken mee?

    1. Hoi Anja, wat vervelend. Ik heb altijd een eigen lakenzak (gewassen met neutral) en hoeslaken mee en leg deze gewoon in het bed. De handdoeken neem ik vaak voor lief omdat het veel ruimte in neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge