Hoewel het weer momenteel niet heel erg zomers is, is het toch echt zomer. In de zomer trekken we massaal naar de mooie stranden die ons land kent. Helaas is het daar vaak druk maar in dit rijtje vind je de onontdekte parels van ons land. Het lijstje met de top 10 verborgen pareltjes is van Holidu. Ik bespreek een aantal van mijn favorieten en bijzondere Nederlandse badplaatsen en stranden maar voor de gehele lijst kun je Holidu raadplegen.

Nederlandse badplaatsen en stranden

Nummer 2: Badhuys – Vlieland

Meerdere vakanties naar Vlieland, hebben mij verliefd doen worden op het eiland. Ik kom er dan ook graag in de zomerperiode want dan is de sfeer geweldig. De mooie stranden, gezellige dorpjes en natuurlijk de prachtige uitzichten maken het helemaal af. Het strand Badhuys is één van de minst getagde stranden van ons land. Maar dat is helemaal niet terecht want het is bloedmooi. Je kunt hier zelfs in de zomer uitgebreid liggen zonder elkaar in de weg te zitten. Buiten het hoogseizoen kun je hier perfect wandelen over het strand en door de hoge duinen. Naast het mooie strand is er ook een kleine strandtent te vinden met de toepasselijke naam ’t Badhuys. Vanaf de pont is het ongeveer 25 minuten lopen of 7 minuten fietsen, de ideale ligging dus.

ameland - Nederlandse badplaatsen en stranden

Nummer 3: Nes – Ameland

Tijdens een winters bezoek aan Ameland, zijn we naar het strand van Nes geweest. Een prachtig strand dat in 2020 is verkozen tot het schoonste strand van ons hele land. Echter is een plek die niet vaak bezocht wordt en daarom behoort deze ook thuis in het rijtje van onontdekte pareltjes. Ook toen wij het strand bezochten was het hier erg rustig, je kunt hier een mooie strandwandeling maken. Maar in de zomerperiode kun je hier ook lekker zwemmen want de zee is ook erg schoon. Op het strand is één strandtent te vinden genaamd Sjoerd. Graag zouden wij nog eens terug gaan naar het strand Nes op een zomers moment zodat we ook daadwerkelijk kunnen zwemmen.

Nummer 4: Monster – Zuid-Holland

Voor ons is Monster de dichtstbijzijnde in het rijtje, we komen hier dan ook graag. Vanuit Schiedam is dit het meest rustige strand langs de kust. We gaan graag op een warme dag naar het strand Molenslag in Monster. Je kunt hier goed parkeren, het is rustiger dan in nabijgelegen plaatsen zoals Ter Heijde of Hoek van Holland en er zijn meerdere strandtenten. Kortom, de ideale plek voor een fijne stranddag. Een plek die wij graag bezoeken, zowel in de zomer- als in de winterperiode.

Nederlandse badplaatsen en stranden

Nummer 5, 6, 8, 9 & 10: Texel

Naast Ameland heeft ook Texel een plaats in deze top 10 en niet zomaar één plaats maar vijf plaatsen. De meeste stranden op het grootste Waddeneiland hebben geen namen maar nummers, die staan dan ook in het rijtje van onontdekte plaatsen. Paal 20, paal 33, paal 21, paal 28 en paal 19 hebben een plekje te pakken. Dit zijn dus plekken waar relatief weinig foto’s gemaakt en geplaatst worden op Instagram. De palen zijn verspreid over geheel Texel. Kortom, ben je op zoek naar mooie verborgen stranden? Ga dan met de boot naar Texel en geniet van de stranden die het eiland te bieden heeft. Bij vrijwel alle palen op Texel vind je een eigen strandtent en parkeerplaats.

Kies een goed moment om naar deze Nederlandse badplaatsen en stranden te gaan

Deze onontdekte plekken zijn natuurlijk niet altijd rustig, dat betekent, kies een goed moment om hier een bezoek aan te brengen. Logischerwijs is het in de weekenden druk en ook tijdens de schoolvakanties. Maar ook dan kun je nog een goed moment kiezen, ga namelijk zoveel mogelijk doordeweeks. Dan vermijd je de aller grootste druktes van zaterdag en zondag. Daarnaast kan het verstandig zijn om vroeg op de dag te gaan, zo vermijd je mogelijke files richting stranden. Heb je daar geen tijd voor? Ga dan na 17:30 uur, dan gaan de meeste strandgangers naar huis voor het avondeten.

Deel jouw ervaring met Nederlandse badplaatsen en stranden op Instagram

Dit lijstje met de top 10 verborgen pareltjes in Nederland is gebaseerd op het aantal foto’s op Instagram. De minst getagde plek staat dus bovenaan. Ga je dus deze zomer op pad naar één van deze plekken, deel dan deze ervaring en zorg dat meer mensen deze fijne plekken in ons land ontdekken. Zo kun je ervoor zorgen dat meer mensen geïnspireerd raken om naar één van deze toffe badplaatsen toe te gaan. Zelf zullen wij deze zomer vast nog wel een keertje op het strand van Monster gaan liggen, ook daar delen wij dan natuurlijk een foto van.

Ben jij wel eens bij één van deze Nederlandse badplaatsen en stranden geweest? Welke vind jij het leukst? Laat het ons weten in de reacties!

Meer inspiratie?

~ De leukste stedentrips

~ Hoe vind je een fijn hotel?

2 gedachten over “Nederlandse badplaatsen en stranden: de onontdekte parels”

  1. Als wij gingen, gingen wij naar Scheveningen, Noordwijk of Kijkduin. Maar aangezien alles zo goed als lastig te bereiken is met de auto doen wij het niet meer zo snel. Openbaar vervoer is voor mij geen doen dus jammer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge