In dit artikel vergelijken wij drie regio’s in het westen van Duitsland, dus op een redelijk korte afstand van Nederland. We gaan het hebben over de Moezel, het Zwarte Woud en Sauerland. In alle drie de regio’s ben ik wel eens geweest dus kan ik mooi de vergelijking maken. Ben jij wel eens in deze mooie Duitse bestemmingen geweest? Hier lees je alles over de voor- en nadelen en unieke eigenschappen van de regio’s. 

De Moezel

De regio Moezel in Duitsland bevindt zich op ongeveer 4,5 uur rijden vanuit Rotterdam. Een fijne afstand dus, waardoor de Moezel ook erg aantrekkelijk is voor een kortere vakantie zoals een midweek of een weekendje weg. In de Moezel vind je veel wijngaarden, waar je een rondleiding inclusief wijnproeverij kunt houden. Daar kun je makkelijker een hele dag aan besteden. Ben je net zoals ik niet echt van de wijn? Dan kun je ook genieten van de mooie heuvels, kastelen en leuke stadjes. Natuurlijk is het kasteel Wierschem, de eyecatcher van de omgeving. Naast het mooie uiterlijk kun je ook de binnenkant van het kasteel bezoeken. Er zijn in de regio ook veel plekken om fijn te overnachten zoals een vakantiepark Moezel

Een leuk stadje, ook wel het tweede Rome genoemd, is Trier. Trier was in de Romeinse tijd namelijk één van de belangrijkste steden in het Romeinse Rijk. Mede daardoor is het ook de oudste stad van Duitsland. Zeker een aanrader om te bezoeken tijdens een vakantie in de Moezel. 

duitsland ontdekken

Het Zwarte woud -één van de mooie bestemmingen in Duitsland

Van het rijtje van de drie regio’s is het Zwarte Woud het verst rijden, met ongeveer 7 uur vanuit Rotterdam. Door de zuidelijke ligging, langs de Franse en Zwitserse grens, zijn de bergen hier een stuk hoger dan in de Moezel of Sauerland. Het Zwarte Woud is ook een stuk groter en hier moet je dan ook echt te tijd nemen. Mijn tip is dus om hier minimaal een week te verblijven in een fijn vakantiepark Zwarte Woud, zodat je alle hoogtepunten kunt bezoeken. Hier kun je namelijk prachtig wandelen en genieten van de mooie omgeving voor dennen- en sparrenbomen. Daarnaast heb je hier ook watervallen zoals de Triberger watervallen. Maar ook de bron van de wereldberoemde Donau bevindt zich in het Zwarte Woud, vlakbij het dorpje Hüflingen. 

duitsland ontdekken - Mooie bestemmingen

Sauerland

Sauerland is de dichtstbijzijnde regio in Duitsland van de drie. Vanuit Rotterdam ben je er in ongeveer vier uur. Zelf ben ik voornamelijk in de wintermaanden geweest om, als de sneeuwval het toeliet, te gaan skiën. Hoewel dat ook in het Zwarte Woud kan in de wintermaanden. Sauerland ligt net over de grens bij Duitsland en is een populaire bestemming voor weekendjes weg. De regio is groen, heuvelachtig en goed te bereiken. Daarnaast heb je hier veel leuke activiteiten voor kinderen zoals meerdere dierenparken, mountainbiken, roddelen of een waterspeeltuin. Maar uiteraard is er ook voldoende te doen zonder kinderen. Er zijn meerdere prachtige wandelingen zoals het Kyrillpad en de Rothaarsteig. Deze wandeling kun je fijn doen vanuit een vakantiepark in Sauerland, zodat je alle wandel-kleding en schoenen eenvoudig kunt meenemen. 

Op zoek naar een historisch gebouw tijdens een vakantie in Sauerland? Dan mag Slot Arolsen niet ontbreken. Dit slot met barokke stijl heeft de opzet van Versailles in Parijs gekopieerd.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij weleens op één van deze Duitse mooie bestemmingen geweest? Welke is jouw favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Duitsland?

~ Wintersport in Sauerland

~

Eén gedachte over “De Moezel, het Zwarte Woud en Sauerland: de vergelijking tussen deze mooie bestemmingen ”

  1. Alle 3 vaak geweest, Zwarte woud heeft mijn voorkeur ik woon in de grensstreek dus ben in 5 uur ook in het Zwarte Woud , je kunt kiezen voor hoge bergen in het zuiden en midden gebergte bovenin. Ook zijn Stedentrips hier goed te doen, Freiburg, Baden Baden, Freudenstadt.
    Verder prachtige omgeving met veel groen, watervallen en kastelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge