Het hebben van een metaaldetector is ontzettend leuk. Je kunt er een leuke en avontuurlijke dag mee beleven. Zeker als je van een stukje geschiedenis houdt, dan is het een leuke hobby om te gaan ontdekken. Daarover lees je hier alles!

Metaaldetector

Metaaldetector – wat mag wel en niet?

Het is een opkomende hobby, steeds meer mensen gaan met een metaaldetector op pad. Maar er zijn wel regels en wetten waar jij je aan moet houden. Het is alleen toegestaan op openbaar terrein, je kunt niet zomaar bij iemand in de tuin gaan zoeken. Daarnaast heeft elke gemeente eigen regels dus controleer dit voordat je op pad gaat. Natuurlijk zijn er nog veel plekken over waar je wel op zoek mag gaan maar wees altijd respectvol voor de flora en fauna. De belangrijkste regel is dat je niet dieper dan 30 centimeter mag graven.

Metaaldetector

Leuke plekken om te gaan zoeken

Allereerst is het strand een leuke en fijne plek om te gaan zoeken. Rond zonsop- en ondergang is het rustig op het strand en zijn de meeste dieren verdwenen, dit is een goed moment om te gaan zoeken. Verder is natuurlijk een bos een goede plek, ook hier is vaak veel te vinden. Zeker in bossen waar in de oorlog gevochten is, zijn vaak mooie vondsten te vinden. Rondom kanalen en rivieren is ook altijd veel te vinden, omdat deze vaak al eeuwenlang gebruikt zijn.

Tips voor het zoeken

Een aantal zaken zijn belangrijk om mee te nemen tijdens een dagje op pad met een detector. Allereerst natuurlijk de metaaldetector zelf, daarnaast kan een pinpointer handig zijn om de exacte locatie van het voorwerp te kunnen vinden. Een schep mag niet ontbreken om de vondst op te kunnen graven. Daarna heb je een vondstentas nodig om de vondst goed en veilig te kunnen bewaren. Het is als laatst handig om flexibele kleding te dragen waar jij jou fijn in voelt.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Ben jij wel eens met een metaaldetector op het strand geweest? Wat zou jij graag vinden? Laat het ons weten in de reacties!

Meer dagjes uit?

~ E-chopper rijden in Volendam

~ Wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge