Heel veel mensen zijn gek op het maken van leuke stedentrips. Maar er wordt vaak gedacht dat het heel veel geld kost allemaal. Dat is niet altijd waar, ik ga namelijk graag op stedentrips en het liefst voor een leuke prijs. Daarom heb ik in de loop der jaren genoeg tips & tricks verzameld om op een goedkope stedentrips realistisch te maken.

Wat te doen in Göteborg

Tip 1: Boek ver van te voren

Het wordt misschien vervelend maar ik blijf het zeggen, ver van te voren boeken is altijd voordeliger. Je kunt namelijk zo makkelijk een goedkoop vliegticket scoren en je hebt keuze uit meer hotels. Hoe langer je wacht met het boeken hoe meer accommodaties en tickets verkocht zijn en hoe hoger het bedrag is dat je moet betalen. Een goedkope stedentrip kun je zelf boeken maar vaak is het voordelig om een pakketreis te boeken.

Riverbus London

Tip 2: Neem zoveel mogelijk mee

Persoonlijk neem ik niet veel kleding of toiletartikelen mee op reis maar voornamelijk elektronica, eten en andere handige spullen. Door ruimte slim te benutten kun je gemakkelijk veel geld besparen op reis. Zo kun je bijvoorbeeld wat te eten meenemen en bijvoorbeeld limonade zodat je geen flesjes frisdrank of water hoeft te kopen maar gewoon water uit de kraan kunt gebruiken.

Pilatus

Tip 3: Wandelen bespaart geld

Er zijn natuurlijk een aantal tips, zoals hierboven, waarmee je van te voren geld kunt besparen maar een goedkope vakantie werkt niet alleen tijdens de voorbereiding. Op de bestemming kun je namelijk veel geld besparen op het openbaar vervoer door veel te lopen. Het is daarom belangrijk om goede wandelschoenen mee te nemen en een rugzak die makkelijk mee te nemen is tijdens een stedentrip.

Tip 4: Neem lunch mee op goedkope stedentrips

Als je op stap gaat in een stad, dan is het erg verleidelijk om ’s middags ergens te gaan lunchen. Maar als je gewoon kiest voor een supermarkt en daar een aantal broodjes en wat te drinken haalt ben je veel goedkoper uit. Zelf vind ik het ook nog eens leuk om in het buitenland te kijken hoe een supermarkt precies is ingericht. Zo hebben wij ook een goedkope stedentrip kunnen maken naar Basel in Zwitserland.

goedkope stedentrips

Tip 5: Bezoek gratis musea of bezienswaardigheden

Niet alle bezienswaardigheden of musea kosten veel geld. Zoek daarom voordat je op pad gaat naar gratis tips in een stad. Iedere stad heeft ontelbaar veel gratis dingen te doen die ook nog eens leuk zijn. Goedkope stedentrips zijn niet compleet zonder gratis bezienswaardigheden of musea. Zo kun je soms gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en zo een mooie route reizen zonder dat het geld kost. Of kun je met gebruik van een studentenpas een museum gratis bezoeken. Je hoeft dus niet altijd naar een bezienswaardigheid te gaan die duur is, kies voor een gratis optie.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Hoe zorg jij dat stedentrips goedkoop blijven? Zijn goedkope stedentrips ook favoriet bij jou? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Auto huren in het buitenland

-Leukste stedentrip bestemmingen

~ Hoe kun je vaak op reis?

Bewaren op Pinterest?

18 gedachten over “Tips & tricks voor goedkope stedentrips”

 1. Handig artikel! Wij lopen altijd veel in steden en dit bespaart heel veel geld. Verder boeken wij vaak vroeg en ook dit scheelt veel ja. De prijs bepaalt voor ons vaak de bestemming. Die laatste tip doen wij ook steeds vaker, zo kochten wij in Londen elke dag lekkere broodjes in de supermarkt en aten wij ze op in een parkje, leuk, goedkoop en snel!
  Linda | travellersoftheworld onlangs geplaatst…Door deze tips boek je zeker níét dat goedkope vliegticket!My Profile

 2. En het fijne van lopen is ook dat je zo een stad echt goed leer kennen. het is niet altijd voordeliger hoor. Na 4 dagen Florence heb ik een paar schoenen in de prullenbak kunnen gooien… ( oke het waren heel goedkope schoenen) en een picnic in een stadspark is heerlijk!

 3. Altijd fijn om tips te lezen over een goedkopere stedentrip! Ik boek bijna nooit ver van tevoren, twee maanden is vaak maximaal. Daar zal ik toch eens wat meer mee gaan experimenteren.

 4. Handige tips.. een flesje ranja oid lukt bij ons niet. Omdat we altijd met alleen handbagage reizen (want goedkoper ;)) kan het niet mee, maar daardoor past er ook niks anders meer in onze koffertjes behalve wat we echt nodig hebben aan kleding en spullen voor de kids.

 5. Leuk blog. Zeker met kinderen is het een stuk goedkoper om gewoon boodschappen te doen in de supermarkt en daar je brood, broodbeleg, drinken en tussendoortjes te kopen. Een dopper of andere drinkfles is dan ook handig om mee te nemen. Oh en check ook even of je het water wel kunt (of wilt) drinken. Als aanvullende tip; in bijna elke stad kan je tegenwoordig een citycard kopen waarmee je bezienswaardigheden gratis kunt bezoeken en gebruik kunt maken van het OV. Dat kan gunstig zijn. Zo heb ik in Gent veel geld bespaard door zo’n CityCard Gent te kopen… In Lissabon viel het voordeel overigens een beetje tegen…

 6. Handige tips. Een stedentrip hoeft inderdaad niet perse heel duur te zijn. Ik zoek ook vaak goedkope tickets door bij skyscanner bestemming ‘overal ‘ in te vullen.

 7. Tijdens een stedentrip lopen we altijd heel wat af. Fijn om alles goed te kunnen zien, en het is inderdaad goedkoper. Drinken en wat te eten kopen we vaak bij een supermarkt, al gaan we ook wel eens genieten op een terrasje. Prima combi!
  Marcella onlangs geplaatst…3x Op reis met een bootMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge