Als blogger vind ik een goede computer echt een must. Zonder een goede computer kan ik mijn werk niet zo prettig uitvoeren als ik nu doe. Daarom deel ik vandaag mijn tips voor het zoeken van een computer die helemaal bij jou (misschien ook als blogger) past. Inmiddels blog ik al zeven jaar dus ik weet precies wat een blogger nodig heeft en niet.

Workstation: meerdere schermen

Als je kijkt naar een ideale workstation, dan is mijn eerste antwoord, meerdere schermen. Dit heeft voornamelijk te maken met efficiëntie. Door het gebruik van meerdere schermen besteed ik mijn werktijd een stuk efficiënter, doordat ik bijvoorbeeld de foto’s van een blog naast mijn blog kan houden en zo meer inspiratie krijg tijdens het schrijven. Maar ook het maken van een factuur is met twee schermen een stuk sneller en eenvoudiger te doen, dan op één scherm. Belangrijk daarbij is natuurlijk wel dat je een computer hebt die meerdere schermen aan kan, anders is het juist alleen maar minder praktisch.

Stille computers

Tijdens het werken is het fijn dat je nergens door wordt afgeleid, ook niet het geluid van een hardwerkende computer. Daarom is een stille computer echt een uitkomst. Zelf vind ik het heerlijk om alleen het geluid van mijn vingers op mijn toetsenbord te horen en verder niks. Dan kom ik in een heerlijke focus terecht. Er zijn verschillende soorten computers, voor verschillende sectoren. Een industrial pc is een goede optie als je veel werkt met automatisering en offshore werk. Als blogger, zeker als reisblogger, kan het belangrijk zijn dat de computer stil en lichtgewicht is.

Benq Screenbar- goede computer

Mijn persoonlijke voorkeuren voor een goede computer

Uiteraard is het relevant om een processor te kiezen die bij jouw wensen aansluit. Het minimale vind ik een Intel Core i5 processor, daarmee kun je de basis doen. Het bewerken van foto’s, plaatsen van blogs en het opslaan van foto’s gaat de Intel Core i5 makkelijk af. Daarnaast vind ik prijs-kwaliteit verhouding van belang, het is toch een grote uitgave. Naast de interieur kenmerken van een computer vind ik als blogger ook het exterieur belangrijk. Af en toe moet het toch op de foto, voornamelijk voor op Instagram. Dus ook de vormgeving vind ik een belangrijk punt bij het kiezen van een nieuwe computer. Zelf vind ik met name witte designs erg mooi, het straalt luxe uit.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening

Vind jij een goede computer ook enorm belangrijk? Welke eigenschappen vind jij belangrijk? Laat het ons weten in de reacties!

Meer gadgets?

~ Een drone

~ Fotocamera tips

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Een goede computer als blogger is een must”

  1. Ik heb een laptop, ideaal want de computer gaat ook mee op vakantie. Geen geluid en een niet te fel licht van het beeld vis een must.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge