Op reis nemen de meeste mensen een camera mee, om zo alles vast te kunnen leggen en later mooie herinneringen te hebben. Maar naast een goede camera zijn er nog een aantal accessoires die in mijn ogen niet mogen ontbreken. Daarom deel ik vandaag mijn vijf tips voor camera accessoires voor op reis.

camera accessoires

Tripod

Zonder een goede Tripod ga ik zeker niet op reis! Je kunt een tripod namelijk voor allerlei verschillende momenten gebruiken, een groepsfoto of een moment dat je een donker beeld wilt schieten. Een camera tripod is vaak ook een stuk compacter dan een heel groot statief maar biedt bijna dezelfde mogelijkheden. Je kunt kiezen voor een flexibele tripod als je vaak op ongelijke ondergronden moet fotograferen.

Stevige camerariem

Om je camera goed om je nek te kunnen dragen maar een stevige camerariem niet ontbreken. Er zijn verschillende soorten en maten dus kies er vooral één die bij jou en jouw camera past. Het is natuurlijk niet fijn als je last krijgt van de camerariem in je nek. Daarnaast wil je ook niet bang zijn dat de riem ineens loskomt dus een stevige riem is aan te raden!

Lensfilter – camera accessoires

Een lensfilter meenemen is erg handig op reis. Het filter is natuurlijk afhankelijk van de bestemming maar over het algemeen is een UV-filter altijd verstandig. Zo kun je het licht van de zon niet te overheersend laten zijn op de foto’s die je maakt. Zeker als je bestemmingen rond de evenaar gaat bezoeken, dan is het echt een must. Lensfilters heb je in allerlei soorten en maten, en het is budgetvriendelijk dus het kan een leuk Sint- of Kerstcadeau zijn.

Elektronica op reis - aanschaffen van elektronica

Extra accu’s

Het meenemen van extra accu’s is voor mij echt een must. Soms heb ik alleen wel de neiging om ze precies op het moment dat het nodig is, in het hotel te laten liggen. Maar het is natuurlijk altijd verstandig om meerdere accu’s mee te nemen zodat je nooit zonder komt te zitten. Persoonlijk neem ik er altijd vier mee, dit is genoeg op alle reizen. Zelfs als ik tussendoor weinig tijd of mogelijkheid heb om de accu’s opnieuw op te laden.

Opslag – harde schijf

Opslag in twee vormen is handig als camera accessoires, geheugenkaartjes voor in je camera en algemene opslag. De geheugenkaartjes in mijn camera vergeet ik eigenlijk nooit maar mijn harde schijf wel af en toe. Daarom is het belangrijk om dit ook op je reislijst te zetten. Het maken van een backup van de foto’s op een harde schijf kan namelijk echt noodzakelijk zijn. Je camera kan kapot gaan of gestolen worden, dan ben je niet alle foto’s kwijt. Zelf maak ik op reis om de dag een backup van de foto’s op mijn harde schijf.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Welke van deze camera accessoires neem jij ook altijd mee op reis? Wat voor soort camera gebruik jij? Laat het ons weten in de reacties!

Meer camera tips?

~ 360 graden camera

~ Noorderlicht fotograferen

2 gedachten over “Essentiele camera accessoires voor op reis: mijn 5 tips”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge