Door de corona zijn we al bijna twee jaar op een andere manier aan het reizen. De voorbereiding is langer en de keuzes qua landen is een stuk kleiner. Daarom gaan steeds meer mensen zich focussen op andere soorten reizen, bijvoorbeeld kamperen tijdens corona. Het is namelijk nog steeds mogelijk om lekker op reis te gaan maar je moet met andere verwachtingen op pad gaan. Daarom delen wij de leukste tips & tricks.

Paalkampeerplaatsen - Kamperen tijdens corona

Gebruik goede materialen

Om te beginnen is het handig om met goede materialen op pad te gaan. Kamperen kan namelijk best luxe zijn als je gebruik maakt van de goede materialen en producten. Een goede voortent aan je caravan kan er namelijk voor zorgen dat je echt een gezellige plek kunt creëren met jouw vrienden of familie. Waar je voorheen misschien vaker voor de caravan zat, is het in de corona tijd toch gebruikelijker om binnen te gaan zitten, in de voortent bijvoorbeeld. Daarnaast kan ook een goed keukentje in de caravan, tent of vouwwagen een groot verschil maken. Zo kun je lekkere maaltijden bereiden en heb je nagenoeg alle materialen tot je beschikking die je thuis ook hebt.

Blijf in Nederland: kamperen tijdens corona

Als je graag op vakantie wilt maar geen gedoe wilt qua corona maatregelen, dan kun je het beste gewoon in Nederland blijven. Gelukkig zijn er in ons eigen land ook genoeg toffe plekken om te bezoeken. Zoals de Hoogeveense vaart waar je lekker kunt varen of de Veluwe waar je heerlijk kunt wandelen. Wat dat betreft zijn er echt genoeg plekken waar je echt een vakantiegevoel kunt creëren. Mijn favoriete plek in Nederland is zonder twijfel Zuid-Limburg, daar krijg je meteen een ultiem vakantiegevoel. In deze omgeving zijn er ook genoeg toffe campings te vinden.

Reizen op een andere manier

Het is dus echt belangrijk om te gaan kijken naar wat wel kan, zoals kamperen. Je kunt lekker met je vrienden of familie op pad gaan maar houd het wel bij een klein gezelschap. Daarnaast heb je natuurlijk in veel gevallen te maken met de Corona Check App dus zorg dat je deze altijd bij je hebt. Het meenemen van zelftests kan verstandig zijn om tijdens de vakantie af en toe te checken of alles nog goed is. Dat is verstandig om zo ook geen andere mensen in gevaar te brengen. Wil je een museum of andere plek bezoeken? Controleer van te voren altijd even de huidige corona maatregelen zodat je niet voor een verrassing komt te staan.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij gaan kamperen tijdens corona? Welke plekken zou jij graag bezoeken? Laat het ons weten in de reacties!

Meer kampeertips?

~ Leukste bestemmingen in Europa

~ Survival kit

2 gedachten over “Kamperen tijdens corona: de beste tips en tricks”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge