Rondom de stad Bergen in Noorwegen, liggen zeven hoge bergen waaronder Fløyen. Deze berg beklimmen is een optie maar het leukst is om met de lift naar boven te gaan en wandelend naar beneden. Vandaag vertel ik alles over Fløyen in Bergen.

Fløyen in Bergen

De lift naar boven

De lift of het treintje naar boven is een leuke ervaring. Het is een echt bergtrein dus de trein staat schuif op de berg. Onderweg zijn er twee tussenstations maar in ons geval was hier niemand die mee naar boven ging. Daarom waren we binnen vijf minuten helemaal op de top. In de lift zijn verschillende plekken waar je kunt zitten of staan. Dit maakt niet veel uit want boven is het uitzicht het allermooist.

Fløyen in Bergen

Het uitzicht

Eenmaal boven op de Fløyen in Bergen heb je een schitterend uitzicht. Het voordeel? Je kunt hier zolang blijven als je zelf wilt want als je naar beneden gaat wandelen zit je niet vast aan de sluitingstijden van de lift. De berg is 320 meter hoog maar het geeft echt een prachtig uitzicht over de stad en de omliggende omgeving. Het is tof om de grote cruiseschepen te zien en het fjord waar Bergen aan ligt.

Verder heb je hier boven een restaurant en een informatie centrum. Je kunt hier wat eten en drinken kopen mocht je hier zin in hebben. Het is verder mogelijk om gebruik te maken van de toiletten. Dit is wel aan te raden als je naar beneden gaat wandelen.

Fløyen in Bergen

Wandelen naar beneden

Het leukst is om te gaan wandelen naar beneden. Het is een drukke bedoeling er zijn veel locals die naar boven en naar beneden wandelen of rennen. De weg is makkelijk te vinden want je kunt de borden richting het centrum volgen. Op normale snelheid duurt het ongeveer 45-60 minuten om van de berg naar beneden te wandelen. Onderweg zijn verschillende punten waar je even kunt uitrusten of iets kunt drinken.

De bosrijke omgeving laat je even wegdromen ondanks dat je zo dichtbij een grote stad bent. Je hebt echt het gevoel dat je midden in de natuur wandelt. Ook ’s avonds kun je hier wandelen want langs het gehele pad is er verlichting te vinden.

Fløyen in Bergen

Praktische informatie Fløyen in Bergen

  • Openingstijden van de Fløibanen: maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 20:00 uur. Op zaterdag en zondag van 10:00 tot 20:00 uur.
  • De kosten voor een enkele reis zijn 50 NOK per persoon. Een retour is 100 NOK per persoon.
  • Het duurt ongeveer 5-10 minuten om met het treintje naar boven te komen. Afhankelijk of er gebruik gemaakt wordt van de tussenstations.
  • Het opstappunt in de stad is op de Vetrlidsallmenningen 23A.

Zou jij naar Fløyen in Bergen willen gaan? Zou jij met de lift of wandelend naar beneden gaan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Bergen?

~ Wat te doen in Bergen?

~ Appartement tip in Bergen

Bewaren op Pinterest?

2 gedachten over “Fløyen in Bergen – lift omhoog wandelen naar beneden”

  1. ?
    Wat fijn te lezen.
    Ik zelf.zou ook eerst de lift nemen en dan ook naar beneden wandelen. Want naar boven stappen is veel zwaarder dan als je naar beneden ga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge