Het is je misschien bekend, maar Finland wordt ook wel het land van de duizend meren genoemd. Het land telt ongeveer 188.000 meren verspreid over het hele land. In dit artikel zal het steeds populairder wordende vakantieland Finland meer worden toegelicht. Wat valt er in dit land eigenlijk allemaal te doen?

Finland in de winter

In Finland zijn er talloze dingen te doen tijdens de winter. In het noorden van het land kun je bijvoorbeeld de kerstman bezoeken in het kleine dorpje Rovaniemi. Maar je kunt ook genieten van het geweldige witte landschap door te gaan skiën of door een mooie natuurwandeling te maken. Het is mogelijk om veel verschillende wilde dieren tegen te komen, zoals beren, wolven, elanden, etc.

Finland is ook een ideale plek om het noorderlicht te zien. Dit is mogelijk vanaf half augustus tot ongeveer half april. Het is afhankelijk van waar je zit, op sommige plekken is het noorderlicht korter te zien dan op andere plekken. De overige maanden is het niet donker genoeg om het noorderlicht te kunnen zien. Als je besluit om Finland in de winter te gaan bezoeken, neem dan wel thermokleding mee. De temperaturen kunnen in de winter namelijk dalen tot wel -30℃ en dus is thermokleding geen overbodige luxe.

Op zoek naar een low budget reis Finland? Lees er hier alles over!

finland

Finland in de zomer

Ook tijdens de zomer is er genoeg te doen in Finland. In de zomermaanden is de zon bijna de hele dag door te zien en wordt het dus bijna niet donker. Voor avonturiers is Finland dus ook in de zomer een mooie bestemming. Het wildkamperen in de natuur is een echte aanrader, het Finse landschap heeft veel te bieden en wildkamperen is erg gebruikelijk in Finland. In Finland geldt namelijk het allemansrecht, iedereen mag dus genieten van de natuur zonder al te veel beperkingen. Natuurlijk zijn er wel een aantal regels waaraan je je moet houden tijdens het wildkamperen:

  • Je mag maar een paar dagen wildkamperen op een bepaalde locatie
  • Alles netjes achterlaten wanneer je weer door gaat
  • De natuur niet beschadigen
  • Geen open vuur maken
  • Laat de (wilde) dieren met rust
  • Blijf van de spullen van anderen af

Vaak mag je ook niet met een auto of een motor het natuurgebied betreden en zal je dus alles zelf in een tas mee moeten nemen. Hierdoor moet je tijdens het kamperen heel zelfvoorzienend zijn en dat maakt het kamperen nog net weer iets meer af.

Verzekerd op reis gaan

Als je besluit om de Finse natuur te gaan bewonderen zal je jezelf hier wel goed op moeten voorbereiden. Het afsluiten van een reisverzekering hoort daar dan ook bij. Op Reisverzekering.nl kun je eenvoudig een vergelijking maken van de verschillende reisverzekeraars zodat jij een passende reisverzekering hebt voor je volgende vakantie.

Disclaimer: Alle afbeeldingen in deze gastblog komen van Pixabay. Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening.

Zou jij naar Finland willen? Welke plekken lijken jou tof? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Scandinavië?

~ Rondreis door Zweeds Lapland

Noordkaap bezoeken

~ 15 tips voor Göteborg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge