Als je een dagje op de motor in Nederland wilt gaan doen, dan is de bestemming natuurlijk belangrijk. Waar kun je goed en fijn motor rijden en welke plekken zijn ook nog eens prachtig. Vandaag delen wij drie mooie plekken in Nederland voor een dagje op de motor. Daarnaast geven we handige tips over de outfit en andere accessoires die handig zijn voor een dagje weg.

Leukste plekken in Nederland

Leren zeilen in Friesland / Een dagje op de motor

Alde Feanen – Friesland

In het Hoge Noorden is het natuurgebied de Alde Feanen een uitstekende locatie voor een motorritje. Door het gebied kun je op verschillende manieren met de motor rijden. Doordat het gebied voornamelijk populair is voor watersport is het op de wegen rondom het natuurgebied rustig. Als motorrijder kun je daarvan profiteren want je hebt alsnog een mooi uitzicht over het gebied onderweg. Het is leuk om even neer te strijken bij Brasserie Westersail waar je optimaal kunt genieten van de bootjes die langs komen.

stoomtrein door Zuid-Limburg

Zuid-Limburg

De heuvels en mooie bochtige wegen in Zuid-Limburg lenen zich uitstekend voor een mooi dagje rijden met de motor. Een aantal leuke punten in deze omgeving zijn: de Vaalserberg, de Cauberg en de Gulperberg. Alle drie leuke bergen die je met motor mooi kunt bereiken. Het uitzicht vanaf boven is prachtig en de bochtige wegen er naartoe een leuke uitdaging voor motorrijders. En mocht je even toe zijn aan een rustpauze dan mag een Limburgse vlaai natuurlijk niet ontbreken.

Een dagje op de motor

Loonse en Drunense duinen – Noord-Brabant

De Loonse en Drunense duinen zijn prachtig en in de omgeving kun je goed motor rijden. De verschillende wegen rondom de zandduinen zijn relatief rustig en daardoor geschikt voor motor rijden. Mocht je het even zat zijn dan kun je pauzeren bij de Roestelberg, aan de rand van de zandduinen voor iets te eten en drinken. Het is belangrijk om te zorgen dat je niet bij de nabijgelegen Efteling in de buurt komt want daar kan het in de weekenddagen extreem druk zijn.

motorroutes door Europa - motorvakantie - Een dagje op de motor

Handige tips

Naast het kiezen van een leuke bestemming voor een dagje op de motor is het ook handig om goed voorbereid op pad te gaan. Allereerst zijn motorhandschoenen echt een must. Naast dat de handschoenen jouw beschermen voor kou, warm of andere weersomstandigheden, is het ook uit veiligheid. Je hebt namelijk meer grip op het stuur met handschoenen. Een goede motorjas, helm en broek zijn ook niet te missen tijdens een dagje rijden. Verder is het verstandig om een Tomtom of telefoonhouder te hebben voor de navigatie. Je wilt niet verdwalen en op deze manier kun je veilig navigeren tijdens het motor rijden. Als laatste zijn ook motorlaarzen essentieel. Hiermee heb je meer grip tijdens het schakelen en ben je ook beschermt tegen weersomstandigheden.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening

Ben jij ook dol op een dagje op de motor? Welke plekken in Nederland zijn bij jou favoriet? Laat het ons weten in de reacties!

Meer motor tips?

~ Motor bestemming in Europa

~ Vijf tips voor een motor vakantie

Bewaren op Pinterest?

Eén gedachte over “Een dagje op de motor: de leukste plekken en handige tips”

  1. Goed voorbereid op pad gaan is inderdaad belangrijk, ik heb het ook gemerkt. Meestal stippel ik mijn route uit en neem ik een extra broek mee. Vooral wanneer ik wat plekken wil bekijken of ergens wil gaan eten is het fijn wanneer je je kan omkleden en comfortabele kleding kan dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge