Nu we door corona niet op reis kunnen, slaap ik meer thuis dan in een normaal jaar. En het is voor mij altijd heerlijk om in verschillende hotels te slapen, ik slaap eigenlijk altijd als een roosje in een hotel. Daarom heb ik in de corona tijd het moment aangegrepen om onze eigen slaapkamer ook tot een hotel om te toveren qua matras. Het is namelijk de essentie van goed slapen.

Hotel tip Edinburgh - Slaap thuis

Heerlijke bedden op reis

Als ik op reis ben, slaap ik altijd heerlijk. De bedden liggen gewoon altijd goed en ik geniet van de nieuwe omgeving. In een hotel slapen vind ik dan ook echt genieten en vaak is het ook goed voor mijn nachtrust. Daarom heb ik het gevoel dat ik dat gevoel ook thuis moet creëren. Slaap thuis alsof je in een hotel slaapt, dat zou echt lekker zijn. Overigens heeft het er denk ik ook mee te maken dat ik op reis altijd helemaal in mijn element ben. Dat helpt natuurlijk ook mee aan een goede nachtrust. De keren dat ik niet lekker heb geslapen in een hotelkamer zijn op één hand te tellen, terwijl ik afgelopen jaren gemiddeld 80 nachten per jaar in een hotel heb geslapen. Helaas door corona is dat afgelopen jaar niet gelukt en daarom wil ik thuis kunnen slapen alsof ik in een hotel slaap.

Slaap thuis

Een fijn matras thuis

Als je thuis ook een heerlijke nachtrust wilt hebben, dan is een fijn matras natuurlijk de basis. Er zijn verschillende soorten matrassen, zoals een koudschuim matras. Een matras dat gemaakt is voor slapers die van stevige matrassen houden zonder vering. Naast de kwaliteit van het matras is het ook belangrijk om een matras op maat te hebben, zoals voor langere mensen een lengte van 220cm. Wij hebben 160 cm x 200 cm omdat het anders helaas niet past in onze slaapkamer. Een andere optie zijn binnenvering matrassen, voor een uitgerust gevoel na een nacht slapen. Hierbij zit er aan de binnenkant van het matras vering. Echter is dit niet de vering die je bij je oma voorstelt, wat meer lijkt op een trampoline maar het is subtiele vering. De illusie is dat een goed matras altijd gepaard gaat met een prijskaartje maar dat hoeft helemaal niet.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening

Slaap jij thuis ook alsof je in een hotel bent? Of slaap je in een hotel altijd erg lekker? Laat het ons weten in de reacties!

Meer reistips?

~ Slapen in een vliegtuig

~ Overnachten in het Marriot

4 gedachten over “Slaap thuis alsof je in een hotel bent: een fijn matras”

  1. Ik slaap nooit echt lekker in een ander bed, vooral in het buitenland zijn de bedden nooit echt geweldig. Misschien ben ik verwend en verpest? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge