Wat een vakantie bij Buitenleven Vakanties zo uniek maakt is dat je verblijf volledig wordt verzorgd door de natuur. Zo wordt je ’s morgens wakker gemaakt door het animatieteam uit het bos; het gekwetter en gefluit van vogeltjes begint namelijk al vroeg… De Nederlandse natuur heeft zoveel moois te bieden.

Voel je een geluksvogel

Kom overnachten in een Buitenlevenwoning, midden in de mooiste natuur van Nederland. Weg van alle dagelijkse beslommeringen is het echt even tot rust komen. En dat zo dichtbij huis. Maar wist je dat de natuur in Nederland vol zit met allerlei onontdekte schoonheden? Vanuit een Buitenlevenwoning krijg je de kans deze een voor een te ontdekken.

Ga voor twee nachtjes romantiek

Meestal zijn twee nachtjes in de natuur al voldoende om de batterij weer op te laden. Ideaal als je weinig tijd hebt of een lange vakantie voorlopig nog ver weg is. Ga voor een romantisch avontuur en bezoek Nationaal Park Weerribben Wieden. Hier kun je de omgeving perfect per kano ontdekken. Logeer dan in Hoens Huusie, een charmant vakantiehuisje voor 2 personen met hottub. Vanaf de steiger vaar je er zo de Weerribben in. Heerlijk om na het kanoën ’s avonds samen naar de sterren te staren vanuit het op hout gestookte buitenbad. Liever in een iets statiger pand overnachten? Vertrek dan richting de Achterhoek. In Vorden ligt Kasteel Hackfort. Je kunt het hele kasteel huren, maar een ook één van de vijf suites. Kies je voor de Schatkamer, dan slaap je in een heuse bruidssuite. Het kasteel is adembenemend mooi, maar de omgeving zeker ook. Heerlijk om hier de omgeving wandelend of fietsend te ontdekken.

Nederlandse natuur

Spot wilde dieren in de Nederlandse natuur

In september tot half oktober zoeken edelherten de hindes op, om samen te zorgen dat er nageslacht komt in juni van het jaar daarna. Wil je de hertenbronst in het echt meemaken?

Verblijf in een van onze vakantiewoningen op de Veluwe, bijvoorbeeld St Hubertus, een knusse voormalige boswachterswoning. Sta je hier in de vroege herfst buiten, dan kun je in die periode burlende edelherten horen. Maar behalve herten, is er genoeg ander wild te spotten op de Veluwe en dat in alle seizoenen van het jaar. Je verblijft er namelijk in het leefgebied van wilde zwijnen, de moeflon, dassen en reeën. Het avontuur vindt dan vooral plaats aan de randen van de dag, want dan heb je de meeste kans ze te zien. Zorg er wel dat je onze tips voor dieren spotten even leest. Ga je liever met een excursie mee? Een dagje op pad met de boswachter zorgt er voor dat je het bos vanuit een heel ander perspectief beleeft. Je zult merken dat het bos daarna nooit meer hetzelfde is.

Nederlandse natuur

Ook ontdekken hoe mooi de Nederlandse natuur is? Als je wat langer in de natuur verblijft, zie je steeds weer nieuwe dingen. Kom overnachten in een vakantiewoning van Buitenleven Vakanties en ervaar zelf hoe het is een geluksvogel te zijn.

Disclaimer: Dit blogbericht bevat gesponsorde onderdelen. Ik deel echter niks anders dan mijn persoonlijke mening. Foto’s in dit artikel zijn eigendom van Buitenleven vakanties.

Zou jij ook genieten van de Nederlandse natuur? Welke plekken spreken jou het meest aan? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Nederland?

~ Boomhut op de Veluwe

~ Slapen in een vliegtuig

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Ontdek hoe verrassend mooi de Nederlandse natuur is”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge