Het paradijselijke eiland Isla Holbox staat bij veel mensen op de bucketlist. Na mijn bezoek staat het eiland zeker op de lijst om er nog eens heen te gaan. Het eiland is echt heerlijk, je kunt hier echt goed tot rust komen. Na een mooie rondreis door Mexico of natuurlijk tussendoor. Vandaag deel ik alle praktische informatie Isla Holbox die je moet weten voordat je naar het eiland reist.

Reizen naar Isla Holbox

De meeste mensen reizen vanaf Cancun of Valladolid naar Isla Holbox. Aangezien het een eiland is, moet je hier met de boot komen. De boot vertrekt vanaf Chiquilá. Vanaf Cancun en Valladolid is dit ongeveer twee uur rijden. Er gaan ook bussen vanaf Cancun en Valladolid maar die gaan vaak maar één keer per dag. Met een huurauto aangekomen in Chiquilá kun je deze het beste bewaakte parkeren. Wij kozen voor een plek waar het 100 pesos per 24 uur kost. Op die manier hoef je je geen zorgen te maken over de huurauto want die staat veilig.

De boot vaart ieder half uur en doet er ongeveer twintig minuten over. Er zijn twee verschillende maatschappijen. Wij namen 9 Hermanons, waarbij we vermaakt werden door een zanger, deze vaart om .00. De andere maatschappij Holbox express vaart op de .30 tijden. De boot is 200 pesos voor een enkeltje, let op dit kun je alleen in cash betalen.

Isla Holbox

Vervoer vanaf de haven

Eigenlijk is Isla Holbox een eiland van 56 km2, hoewel dit groot lijkt hoef je niet per se te praten over vervoer. Dit komt omdat een groot deel van het eiland onbegaanbaar is. De plek waar je komt is ongeveer 2 km x 1 km. Je moet dus maximaal twee kilometer wandelen naar je accommodatie. Onze heerlijke accommodatie ligt zelfs maar op 200 meter van de haven waar je aankomt. Vanaf daar kun je gewoon binnen 10 minuten naar de andere kant van het eiland wandelen, waar je de stranden vindt. Mocht je een langer stuk willen afleggen naar bijvoorbeeld Punta Cocos om zeevonk te zien, dan kun je gebruik maken van de golfkarretjes. Je kunt er zelf één huren maar kunt ook een golfkar-taxi nemen. Dit is vaak voordeliger dan het huren en de lokale chauffeurs weten de weg ook beter.

Accommodaties op Isla Holbox

Doordat het bewoonde gedeelte van Isla Holbox niet heel groot is. Is het zo dat er maar weinig accommodaties zijn. Als je een aantal dagen van te voren besluit om naar het eiland te gaan, kan het zijn dat veel accommodaties al vol zitten. Belangrijk om bepalen is of je in het centrum wilt zitten of niet. ’s Avonds zijn er namelijk veel feestjes en muziek in het centrum van het stadje. Wij kozen voor een hotel iets buiten het centrum zodat we geen last hadden van deze muziek. Maar als je zelf iedere avond wilt feesten dan kun je beter voor een accommodatie in het centrum kiezen. Als je in een hostel verblijft op een gedeelde kamer betaal je ongeveer €10-15 per nacht. Kies je voor een luxer hotel dan kun je rekenen op €40-50 per nacht, dit is dan wel inclusief ontbijt.

Praktische informatie Isla Holbox

Praktische informatie Isla Holbox rondom het betalen

Het belangrijkste van Isla Holbox is dat er geen pinautomaat aanwezig is. Althans er is wel een pinautomaat maar meestal is deze buiten werking. Om er zeker van te zijn moet je dus voldoende cash geld meenemen vanaf het vaste land. Ook de boot kun je alleen met cashgeld betalen. In de meeste winkeltjes en restaurants op het eiland is het niet mogelijk om met pinpas of creditcard te betalen. Neem dus voldoende pesos mee vanaf het vaste land want je wilt niet zonder geld komen te zitten.

2500 Pesos is ongeveer €100 (anno december 2020)

Denk er aan dat je in Mexico koerskosten betaalt voor het opnemen van geld in een andere valuta. Je kunt dus het beste een hoog bedrag opnemen zodat je niet steeds dit extra bedrag hoeft te betalen.

Heb jij iets gehad aan deze praktische informatie Isla Holbox? Welke tips neem jij mee als jij naar Isla Holbox gaat? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Isla Holbox?

~ Hotel tip Isla Holbox

~ Bezienswaardigheden Isla Holbox

Bewaren op Pinterest?

4 gedachten over “Praktische informatie Isla Holbox: betalen, vervoer en meer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge