De Faeröer eilanden is een bijzondere eilandengroep in de Atlantische Oceaan. Het staat bekend om de mooie flora en fauna, inmiddels kan ik dat zeker bevestigen. De boottocht naar Mykines is één van de hoogtepunten van een reis naar de eilanden. Helemaal ideaal is om ook te gaan wandelen op het eiland.

boottocht naar Mykines

Boek ver van te voren

De belangrijkste tip voor een tripje naar Mykines is boek ver van te voren. Wij hebben dit niet gedaan en konden daardoor alleen op de middagboot mee. Dit betekent dat wij het eiland zelf niet op konden maar alleen een roundtrip konden doen en dus in de boot blijven om weer terug te varen. Ook dit was mooi maar het is leuker om de ochtendboot te nemen en ’s middags weer terug te gaan. De boot moet je ongeveer één tot twee weken van te voren boeken via de website. Vanaf mei t/m augustus vaart de boot twee keer per dag.

boottocht naar Mykines

De boottocht naar Mykines

De boot naar Mykines vertrekt vanaf Sørvágur, vlakbij het vliegveld Vagar. Het is dus een aanrader om dit aan het einde of het begin van je vakantie te doen, zodat je al in de buurt van het vliegveld bent. De boottocht duurt 45 minuten en is adembenemend. Allereerst vaar je door het Sørvágsfjørður, het fjord van het dorpje Sørvágur. Volgens vaar je langs het eiland Drangarnir, de rotsformatie die bekend is door de kleine doorgang. Gezien de wandeling naar Drangarnir ongeveer zes uur duurt, is dit een goede optie om toch de mooie formatie te bekijken van een afstandje.

Vervolgens vervolg je de weg langs het eiland Tindhólmur, dat met zijn 262 meter hoog echt indrukwekkend is om te zien. Op de heenweg lag de top volledig in de mist en op de terugweg kregen we wel een mooi uitzicht over de berg. De boottocht is echt 45 minuten lang mooi uitzicht en genieten van de ruige flora en fauna van de Faeröer eilanden.

boottocht naar Mykines

Het eiland

Mykines is één van de kleinere eilanden van de Faeröer en is alleen per boot of helikopter bereikbaar. Het eiland zelf heeft maar 10 inwoners en daardoor is het ook lastig om op het eiland te overnachten. Er zijn namelijk maar twee guesthouses waar ook maar enkele kamers zijn. Dus een dagtochtje is de meest voorkomende manier om het eiland te ontdekken. Wees jezelf ervan bewust dat er geen supermarkt op het eiland aanwezig is dus voldoende eten en drinken meenemen is zeker nodig!

Als je op het eiland wilt gaan wandelen, dan is de wandeling naar de vuurtoren de meest bekende en mooie wandelroute. Wij hebben deze helaas niet kunnen doen maar Stéphanie van Expeditie Aardbol heeft hier wel een uitgebreid artikel over geschreven.

boottocht naar Mykines

De papegaaienduikers en meer

Het eiland Mykines is een waar walhalla voor papegaaienduikers, als je met de boot komt aanvaren zie je de hele zee al vol zitten met de mooie diertjes. Maar op het eiland zelf zijn ze ook overal te vinden, het is echt een paradijs! De dieren zijn gewend aan de mensen en zijn daardoor niet bang en blijven rustig zitten. Mede hierdoor heb ik de mooiste foto’s ooit kunnen maken van de dieren. Het is echt magisch om dit te beleven. De grote kolonies met vogels, lijken van veraf soms op bijen, met zoveel zijn ze. Daarnaast kun je ook andere vogels tegenkomen zoals de Jan-van-Gent, wat ook een spektakel is om die aan het werk te zien.

boottocht naar Mykines

Praktische informatie:

  • De boottocht kost DKK 60,- per persoon voor een enkele reis, dus 120 DKK voor een retourtje. Dat is ongeveer €16 per persoon.
  • Boek de tocht het liefst al twee weken van te voren zodat je zeker weten de goede tijden kunt boeken.
  • Op winderige dagen kan de boot heftig zijn, ben je hier gevoel voor? Neem dan van te voren een reispilletje in.
  • Goede wandelschoenen en warme kleding zijn een must. Zelfs in augustus is het enorm koud op de boot doordat de wind hier vrij spel heeft.

Zou jij de boottocht naar Mykines willen maken? Ben jij wel eens op de Faeröer eilanden geweest? Laat het ons weten in de reacties!

Meer Faeröer eilanden?

~ Helikoptervlucht

~ Budget voor een vakantie Faeröer eilanden

Bewaren op Pinterest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge